DESPRE NOI

Viziune si Misiune

Secolul 21 aparține mobilității, multiculturalității și tehnologiei; este secolul în care gândim diferit despre naționalitate, granițe, teritorii. Când vine vorba despre educație, provocarea cea mai mare este aceea de a pregăti generații capabile să înțeleagă și să se integreze.

În Școala MEA, noi credem în faptul că fiecare om are o personalitate unică, iar succesul și fericirea se definesc diferit. Credem, de asemenea, că educația potrivită asigură șanse către o viață mai bună, mai echilibrată.  Prin tot ceea ce facem căutăm să ne ajutăm elevii să se descopere, să înțeleagă cine sunt și să-și maximizeze aptitudinile pentru a avea o viață împlinită.

Școala MEA oferă părinților o soluție extinsă învățământului public românesc, cu accent pe dezvoltarea holistică a copiilor, în așa fel încât performanța școlară să fie combinată cu integrarea socială și o inteligență emoțională crescută.  Curricula și programele Școala MEA pregătesc elevii pentru integrarea în sistemele profesionale și sociale atât românești cât și internaționale.

Formarea de personalități armonioase, autonome și creative prin educație, printr-un parteneriat deschis, cu implicarea efectivă și responsabilă a tuturor partenerilor sociali.

Școala MEA promovează calitatea și excelența în educație prin formarea unor competențe fundamentale ce aduc plus valoare în formarea personalității elevilor.

 

Instituția noastră de învățământ își structurează întreaga activitate prin prisma utilității și relevanței educației oferite pentru satisfacerea nevoilor prezente și viitoare ale indivizilor și ale comunității, astfel încât aceasta să asigure fiecărui elev, pe baza competențelor dobândite, oportunitatea continuării studiilor la nivel superior în orice sistem de învățământ și găsirea unui loc de muncă în care să se facă remarcați.

 

Activitățile curriculare și extracurriculare, ședințele și întâlnirile informale cu membrii comunității converg către îndeplinirea misiunii, toate acțiunile întreprinse axându-se pe următoarele elemente dominante: educarea unui individ activ social, independent, responsabil, cooperant și încrezător; asumarea unei educații în spiritul respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, al demnității și toleranței, al multiculturalismului; dezvoltarea unei persoane capabile să creeze și să transmită valori.

 

Programul educațional Școala MEA urmărește formarea unor valori ca: excelență, cooperare, identitate, încredere, creativitate, care să jaloneze parcursul tuturor elevilor și să-i conducă spre succes astfel încât fiecare elev să beneficieze de șansa de a fi educat ca un bun cetățean, capabil să se integreze în orice țară europeană.

Carte de vizita

Cu o experiență de peste 11 ani în domeniul educației, Școala MEA cultivă educarea unui individ activ social, independent, responsabil, cooperant și încrezător. Ne dorim să transmitem valori în cadrul unei educații orientate spre toleranță, multiculturalism, în așa fel încât să formăm personalități capabile să devină autonome, fiind permanent atenți la nevoile celor din jur. Ne propunem să educăm, în cadrul unui sistem de predare intensivă a limbii engleze, copii și adolescenți capabili să se orienteze în lumea contemporană, promovând cu brio cerințele școlare obligatorii, dar care, totodată, să își extrapoleze valențele personale, prin implicarea într-un sistem de învățare interactiv și transdisciplinar.

Prestigiul instituției noastre este oferit în primul rând de calitatea actului educațional, centrat pe dezvoltarea armonioasă a elevilor noștri. Viziunea, misiunea și strategiile noastre educaționale urmăresc succesul școlar, raportat la evaluările specifice sistemelor educaționale românesc și britanic.

În anul școlar 2014-2015, grație implicării elevilor și a echipei profesorale în procesul de învățare constantă, Școala MEA a ocupat poziția a treia după media de admitere (9,50) în clasamentul școlilor din București, situându-se pe poziția a șaptea după diferența între media de la Evaluarea Națională și media de admitere, conform ierarhiilor publicate de MNCS.

Simultan cu rezultatele obținute la nivelul evaluărilor școlare naționale, elevii noștri au obținut rezultate onorante în cadrul examenelor Cambridge , Trinity,Public Speaking și IGCSE.

NIVEL YLE

73% dintre participanți au obținut punctaj maxim (15 scuturi);

NIVEL KET

71% dintre participanți au obținut Pass with Distinction;

29% dintre participanți au obținut Pass with Merit;

NIVEL PET

32% dintre participanți au obținut Pass with Distinction;

47% dintre participanți au obținut Pass with Merit;

NIVEL FCE

21% dintre participanți au obținut calificativul A;

21% dintre participanți au obținut calificativul B;

58% dintre participanți au obținut calificativul C;

 

Examenul International GCSE –limba engleză

Promovabilitate 100%

83% dintre participanți au obținut Pass with Distinction

16% dintre participanți au obținut Pass with Merit

1% dintre participanți au obținut Pass

JUNIOR PUBLIC SPEAKING COMPETITION – etapa pe municipiu

2 premii I;

3 mențiuni;

 

PUBLIC SPEAKING COMPETITION – etapa pe municipiu

1 premiu I;

1 mențiune;

Prin implicarea și încrederea acordată de către partenerii noștri de educație (elevi, părinți, comunitate, instituții culturale recunoscute), Școala MEA a devenit un reper printre școlile bucureștene de prestigiu.

OLIMPIADA DE LIMBA ROMÂNĂ – Etapa pe sector

1 premiu I

1 premiu II

2 premii III

6 mențiuni

 

OLIMPIADA DE LIMBA ROMÂNĂ – Etapa pe municipiu

1 premiu III

2 mențiuni

 

OLIMPIADA DE MATEMATICĂ – Etapa pe sector

3 mențiuni

 

OLIMPIADA DE BIOLOGIE – Etapa pe sector

3 mențiuni

 

OLIMPIADA DE CHIMIE – Etapa pe sector

1 premiu III

 

OLIMPIADA DE LIMBA ENGLEZĂ – Etapa pe sector

2 premii II

8 premii III

6 mențiuni

 

OLIMPIADA DE LIMBA ENGLEZĂ – Etapa pe municipiu

1 premiu II

4 premii III

3 mențiuni

Curriculum extins și abordare transdisciplinară.

Întrucât educația este un proces continuu, care integrează și depășește cadrele obligatorii teoretice, școala noastră propune elevilor o abordare extinsă și prietenoasă a conținuturilor educaționale. Gândim transdiciplinar și punem în practică programe și proiecte adaptate nevoilor actuale ale copiilor și adolescenților, desfășurându-ne activitățile în cadrul școlar și în afara acestuia. În funcție de nivelul de vârstă, de interesele elevilor, de aspectele dinamice ale lumii de astăzi, propunem un sistem educațional solid pe care îl înțelegem ca pe un set de performanțe academice și de valori integrate la nivel personal și civic. Activitățile propuse dezvoltă simultan abilitatea de cunoaștere la un nivel specializat, nevoia de exprimare individuală, împărtășirea rezultatelor cu cei din echipă, explorarea unui mediu diferit de manifestare individuală.

Proiecte precum „My Parent, My Hero” sau „Parents Speaking”, târgul umanitar de Crăciun, implică părinții în activitatea școlii, consolidând relația copil-familie-comunitate.

„LogoSGift” este un proiect desfășurat în parteneriat cu Librăriile Cărturești și care permite elevilor interacțiunea și dialogul deschis cu repere culturale, reprezentate de personalități din domenii diverse: litere, etnologie și folclor, teatru, design vestimentar, jurnalism.

”Despre scris și citit ca mod de viață” – dialog cu scriitorul Mircea Cărtărescu; octombrie 2014

”Prietenia artistică și prietenia de zi cu zi ” – Florin Iaru; martie 2015

”Poeți mari și poeți scunzi? Despre natura și textura poeziei” – dialog cu Ion Bogdan Lefter ; ianuarie 2015

“Tineri rebeli de ieri și de azi “ – dialog cu scriitoarea Nora Iuga ;  octombrie 2014

”Dependența de carte – Întâlnire cu BOOKAHOLIC” – dialog cu scriitoarea Cristina Foarfă și Elena Andreea Bădică; februarie 2015

Cunoașterea orașului București nu s-ar putea realiza fără descinderi gândite sistematic la muzeele importante care oferă o perspectivă europeană și o cunoaștere aplicată a valorilor universal umane: Muzeul Național de Artă Contemporană, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Național la Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Geologie, Muzeul Hărților.

Program “ Prima întâlnire cu marii artiști “ – etapa finală iunie 2015

Expoziții tematice :

  1. În papuci și cu turban, povestim lângă divan
  2. Salutări din cele 4 anotimpuri
  3. Modele de comportament
  4. Eroi, lighioane și domnițe
  5. Aromate, colorate, din tablouri adunate
  6. În atelierul artistului

“ Biologia știința vieții “– etapa finală mai 2015

Prezentare de proiecte: Speranța de zbor; Țara lui Moș Crăciun; Animale cu sânge rece; Mamifere carnivore; Primatele lumii; Recorduri în lumea animală.

“ Rural și urban – viața prin reflexii muzeale“  – etapa finală mai 2015

Ceremonii și ritualuri populare românești precreștine și creștine.

“ Istoria, o poveste de citit și de continuat“– etapa finala iunie 2015

Personaje istorice românești – scenete.

În cadrul sesiunilor periodice de Assembly coordonate de catedra de Limba engleză, elevii noștri au posibilitatea de a se documenta, pregăti și prezenta într-o manieră inedită informații legate de culturile altor țări, materiale documentare inedite, precum și interpretări originale ale unor momente artistice consacrate. În afara proiectelor și programelor concepute sistemic, ne asumăm libertatea de a transforma orice preocupare într-o activitate intelectuală și practică.

În urmă cu 11 ani, am pornit de la ideea dezvoltării unei școli în care elevii să nu se plictisească, să învețe mereu ceva nou, fără a-și pierde bucuria descoperirilor. Ne-am propus să formăm personalități prin educație, oameni liberi, autonomi, conștienți, implicați și dedicați. Considerăm că în lumea actuală este important să îți cunoști valorile naționale și să le integrezi celor mondiale. De aceea, școala noastră abordează concomitent două tipuri de curriculum: național și britanic, acesta din urmă prin tematici specifice și 8 ore de limba engleză săptămânal, sub coordonarea profesorilor de specialitate, atât români, cât și native speakers. Oferim elevilor posibilitatea de a studia limba engleză în cadrul orelor de: TC (trunchi comun), CDȘ (curriculum la decizia școlii – limba engleză), pregătire examen Cambridge , IGCSE și Public Speaking, ore de TIC, educație tehnologică și cultură civică.  Elevii noștri sunt motivați să perfomeze în scopul obținerii unor rezultate adecvate la evaluările naționale, prin: abordare diferențiată la clasă, consolidarea conținuturilor în cadrul școlii și mai puțin acasă, oferirea de suport individual, relație prietenoasă profesor-elev. Încurajăm participarea activă a elevilor la ore, prin acordarea unui timp de lucru echitabil fiecăruia dintre ei. Apreciem efortul, implicarea, inițiativa proprie și orice idee care poate da naștere unui proiect cu potențial impact în educație și autocunoaștere.

Programul Introducere în studiul aprofundat al biologiei, realizat cu sprijinul Facultății de Biologie din Universitatea București și al Grădinii Botanice, a permis crearea unui cadru alternativ de educație, oferind elevilor noștri posibilitate de a experimenta direct, sub directa supervizare a specialiștilor, cele mai captivante elemente din zona științelor vieții.

Totodată, echipa de profesori din Școala MEA oferă experiențe de învățare elevilor săi prin intermediul unor programe de extindere a curricumului susținute în spații muzeale în colaborare cu specialiști muzeografi sau  dezvoltate în cadrul zilelor și săptămânilor tematice.

Lecții desfășurate în afara spațiului fizic al sălii de clasă:

“First step în biology “ – Muzeul de Ştiinţe Naturale Grigore Antipa, Grădina Botanică
“ Our Planet “ – Muzeul Național de Geologie
“ Enjoy Art “ – Muzeul Național de Artă
“Travel and Mobility” – Aeroport, Gara, Metrou
“Job Shadow Days“– Companii
“ Let’s have a picnic“ –  explorare și relaxare în natură

Lecții de muzică în spațiului fizic al sălii de clasă cu profesor specialist

Programul Zilelor și Săptămânilor tematice: Pyjama’s Day; Science Week; Miss-matched socks Day; Crazy hat Day; Easter Day; Earth Week; Ice Cream Day; Christmas’s Day.

 

7 programe educaţionale lunare transdisciplinare, desfăşurate în spaţii muzeale;

3 programe educaționale Bricks 4 Kidz;

Program de educație multiculturală “Globe Culture“ – School Assembly;

“My Parent, My Hero” – program de educație antreprenorială cu implicarea părinților;

Extinderea curriculumului național cu teme curriculare britanice: TIC , Dramă, Stretch& Grow ;

Săptămâni tematice (activități transcurriculare): Science Week, Drama Christmas Show, Săptămâna Culturală, Open Doors, Săptămâna Altfel

Club de baschet;

Club de lectură;

Club matematică;

Cor;

Club majorete.

1.Dinamica pământului – program în parteneriat cu Muzeul Național de Geologie;

2. Viața noastră și becul lui Thomas Alva Edison – program în parteneriat cu Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida;

3. Curs de Istoria Artei Moderne – program în parteneriat cu galeriile de artă Orizont și Simeza;

4. LogoSGift – program de întâlniri- dialog cu profesioniști din domenii diverse derulat în parteneriat cu Librăria Cărturești Verona;

5. Club LMT (Liderii Mileniului Trei) – programe cu rol de implicare și responsabilizare socială, precum și de dezvoltare a capacităților de leadership;

6. Parents Speaking – program de implicare a părinților în activitățile cu elevii;

7. GlobCulture – program de Assembly-uri pentru educație multiculturală;

8. Săptămâni tematice : English Week, RomanianWeek, Science Week, Drama Week, Open Doors;

9. Cluburi: Matematică, Jurnalism și scriere creativă, Cor, Baschet, Majorete.

Programele aplicate pentru îndeplinirea condițiilor de admitere în instituții de învățământ din țară și străinătate.

 

Programul de învățare a limbii engleze utilizează tiparul curriculumului britanic pentru atingerea competențelor specifice de limbă;

 

Cursuri susținute în limba engleză: Istoria Angliei, Geografia Angliei și SUA, Studii de cultură și civilizație britanică;

 

Program suplimentar de pregătire la disciplinele incluse în Bacalaureatul Național;

 

Program suplimentar de pregătire la limba engleză pentru obținerea certificatelor internaționale IGCSE, IELTS;

 

Pregătire pentru performanța olimpică la: matematică, fizică, chimie, biologie, limba și literatura română, limba engleză;

 

Programe pentru facilitarea certificării internaționale (IGCSE) a studiilor pentru discipline științifice de tipul: chimie, fizică, biologie, sociologie, economie;

 

Program de urmărire a progresului de învățare și de sprijin;

 

Program de implicare și de responsabilizare socială, voluntariat, precum și de dezvoltare a capacităților de leadership.

Echipa de management

Carmen Jacqueline Dan are o experiență de peste 20 de ani în învățământ, este membră în Corpulul Național de Experți în Management Educațional, a urmat numeroase cursuri de perfecționare, are gradul didactic I. Se implică în proiecte care au ca scop implementarea calității în învățământul românesc și formarea cadrelor didactice.

Studii – 1991: Absolventă a Liceului Pedagogic Sibiu, specializarea invăţător; 2004: Absolventă a Facultății de limbi și literaturi străine, specializare engleză-română; 2010: MA în Management educațional.

Perfecţionări –2001-2014: Metode și tehnici alternative de evaluare în învățământul primar, Învățarea activă, Evaluare în învățământul primar, Elaborarea testelor reprezentative de final de ciclu primar, Implementarea standardelor de referință, proiect strategic POSDRU 55330, Competențe antreprenoriale, Mentor, Formator,  Metodist.

Experienţa profesională în Şcoala MEA – O experiență bogată într-un mediu profesionist, ce-ți oferă șansa unei interacțiuni permanente cu oameni de calitate și bucuria de a fi în permanență înconjurat de sute de copii.

Deviza personală – „Cheia tuturor științelor este, fără discuție, semnul de întrebare. Datorăm cele mai multe dintre marile descoperiri lui “Cum?” Iar înțelepciunea în viață constă, poate, în a te întreba cu orice prilej “De Ce?” “ (Honore de Balzac)

Hobby-uri – O carte de suflet, o plimbare în natură, dansul, patinajul.

Contact – director@scoala-mea.com

Experiența acumulată pe parcursul a peste zece ani, atât în învăţământul primar cât şi cel preşcolar o recomandă pe Gabriela Pătru pentru a coordona nivelul preșcolar în Școala MEA.  Respectând principiile metodelor de predare alternativă, activităţile manageriate de Gabriela Pătru sunt proiectate astfel încât să îi provoace pe cei mici să ia decizii, promovând situaţii în care aceștia pot controla evenimente şi acumula cunoştinţe.

Studii: 2002-Absolventă a Liceului Pedagogic D.P. Perpessicius din Brăila, specializarea Învățător-Educatoare; 2007-Absolventă a Universității ,,Dunărea de Jos” din Galați, Facultatea de Litere și Teologie, domeniul Filologie, specializarea Limba și literatura română-Limba și literatura engleză.

Perfecţionări: 2010 – Cursul „Early Years Workshop Day”; 2010 – grad didactic II; 2004 – grad didactic definitiv.

Experienţa profesională în Grădiniţa MEA: Primii ani din viaţa unui copil sunt foarte importanţi, ei reprezentând momentele în care acesta începe să exploreze lumea, să-şi dezvolte personalitatea şi caracterul prin intermediul experiențelor pe care le are, iar fiecare prag pe care acesta l-a cucerit datorită experienței acumulate reprezintă o cărămidă pusă la bazele clădirii lui ca OM în această societate.

Timpul petrecut alături de copii a fost întotdeauna încărcat de momente pline de magie și emoție. Cred în proiectarea unui curriculum centrat pe copil, deoarece în acest fel este încurajată autonomia, jocul reprezentând elementul esenţial prin intermediul căruia copilul îşi explorează mediul şi învaţă să se confrunte cu diverse situaţii.

Deviza personală: “Copiii se nasc cu aripi, profesorii îi învaţă să zboare.”

Hobby-uri: Fotografia, dansul

Contact: gabi@gradinita-mea.com

Având o experiență de peste 20 de ani în învățământ, Mădălina Preda combină în activitatea educativă pregătirea de specialitate în lucrul cu școlarul mic și întelegerea psihologiei copilului.

Studii – 1994: Absolventă a Colegiului Pedagogic Constantin Brătescu din Constanța, specializarea Învățător; 2000: Absolventă a Colegiului Universitar, specializarea Institutori – limba engleză, Universitatea Ovidius Constanța; 2005: Absolventă a Facultății de Psihologie, Universitatea Ovidius Constanța.

Perfecţionări – 1996-2009: Grad didactic definitivat, grad didactic II, grad didactic I, formare în hipnoză clinică și terapie ericksoniană.

Experienţa profesională în Şcoala MEA – Interacțiunea cu copiii și cu echipa școlii îmi oferă zilnic provocări și satisfacții care mă ajută să mă dezvolt și să evoluez.

Deviza personală – ”Nu putem descoperi noi oceane, dacă nu vom avea curajul de a pierde din vedere țărmul.” (André Gide)

Hobby-uri – Cărțile și filmele din domeniul science-fiction

Contact – madalina@scoala-mea.com

Nicoleta Anghel este absolventă a Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti şi are un masterat în Relaţii internaţionale, în cadrul aceleiaşi facultăţi.  A urmat numeroase cursuri de formare profesională și metodica şi deține gradul didactic I.

Studii – Facultatea de Istorie, specializarea Istorie, din cadrul Universităţii din Bucureşti; MA, Relaţii internaţionale, Facultatea de Istorie, Universitatea Bucureşti.

Perfecţionări – 2002-2004: Cursuri de formare profesională, ştiinţifică şi metodică la disciplina istorie; 2006: Gradul didactic II; 2007: Probleme istoriografice controversate ale predării-învăţării istoriei secolului XX; 2011: Implementarea standardelor de referință, proiect strategic POSDRU 55330; 2011-Înscriere grad didactic I, finalizare 2014; 2013 – Curs de Metodist; 2013: Înregistrarea electronică a autoevaluării, în cadrul proiectului strategic ARACIP.

Experienţa profesională în Şcoala MEA –  Obiectivul meu este predarea istoriei prin metode moderne, astfel încât această disciplină de studiu să fie atractivă şi accesibilă pentru toţi elevii şcolii.

Deviza personală – Prima calitate a unui istoric este aceea de a fi capabil să nu inventeze.

Hobby-uri – Lectura și sportul.

Adresa de contact – nicoleta@scoala-mea.com

Irina Balotescu are un masterat în lingvistică şi un altul în antropologie culturală şi a acumulat o vastă experienţă în interacţiunea cu elevii – în special cu cei din ciclul primar. În ultimii ani s-a implicat în proiecte din domeniul patrimoniului imaterial – UNESCO; a organizat, împreună cu Fundația Children Action, un atelier de creativitate pentru copii între 2-10 ani.

Studii – 1998: Absolventă a Şcolii Normale Slobozia, specializarea Învăţător-Educatoare; 2002: Bursier Erasmus, Paris 7 Denis Diderot; 2004: Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea București, secția română-franceză; 2005: MA în Lingvistică structurală, Universitatea București; 2006: MA în Antrolopogie culturală, etnologie și folclor,  Universitatea București.

Perfecţionări – 2005: Școală de vară Tradiție și postmodernitate, tehnici de construcție și restaurare, Fundația HAR; 2006: Școala de vară Antim Ivireanul, cercetare tipăritură carte veche românească; 2007: Curs perfecționare INA Comunicarea intra și interinstituțională.

Experienţa profesională în Şcoala MEA – A înțelege învățarea ca pe ceva viu, pulsatil, care pulverizează clișee și prejudecăți, oferind copilului noi perspective de dezvoltare, într-o lume mobilă și puțin previzibilă.

Deviza personală –  Inteligența vie (…) ar trebui (…) să pună de acord (…) cele văzute cu cele nevăzute. (Dionisie pseudo-Areopagitul)

Hobby-uri – Arta în general, arta contemporană în special, cititul (și scrisul altora), dansul clasic și contemporan, țesutul la războiul de țesut.

Adresa de contact – scoala@scoala-mea.com