GRADINITA

Facilitati

Cele noua săli de grupă destinate grădiniţei oferă un spaţiu educaţional generos, adecvat din punct de vedere estetic, confortabil şi primitor, cu un design atent planificat, care să încurajeze copiii să exploreze, să aibă iniţiative şi să creeze.

 

Temele şi proiectele în care copiii sunt antrenaţi pot transforma sala de clasă într-o grădină, un magazin sau o navă spaţială.

 

Aferent sălilor de grupă, activităţile din programa extracurriculara se desfăşoară în spaţii dedicate, special amenajate pentru astfel de activitati (săli pentru activități artistice, sportive; sală pentru cursuri de limbi străine; sală pentru activități de consiliere școlară și logopedică).

 

Grădiniţa beneficiază de 500 mp spaţiu exterior de joacă, izolat de atmosfera citadină.  Spațiul, special amenajat pentru securitatea și confortul copiilor, are structuri de joacă, groapă de nisip, gazon şi alei pe care copiii pot alerga în voie.

SECURITATE

Securitatea copilului dumneavoastră este una din principalele noastre preocupări.

 

Serviciul de protecţie şi pază al grădiniţei este asigurat non stop, de Force One.

 

La intrarea în grădiniţă copilul este încredinţat de catre părinte persoanelor autorizate de grădiniță în preluarea copiilor: “asistenta de bus”, asistenta medicală şi/sau educatoarea. Pentru siguranța copilului, părintele va furniza personalului grădiniței toate informaţiile relevante legate de sănătatea, dietă sau programul din ziua respectivă a copilului.

 

Părintele este rugat şi are obligaţia să anunţe în timp util orice modificare intervenită în programul zilnic al copilului.

 

Nu se admit vizite ale unor persoane străine neanunţate.

 

Nu se permite persoanelor cu vârsta mai mică de 18 ani preluarea copiilor de la grădiniţă.

 

Copilul este preluat de la grădiniţă de către părinte sau de către o persoană nominalizată de acesta și anunțată în prealabil, pe baza actului de identitate.

 

Accidentele şi rănirile uşoare sunt evenimente fireşti în viaţa unui copil ce începe să-şi educe mişcările şi să-şi descopere abilităţile fizice.

Personalul grădiniţei se străduieşte să evite micile accidente luând toate măsurile de precauţie.

Pentru siguranţa copiilor noştri, în cadrul grădiniţei exista permanent medic pediatru şi asistent medical.

În situaţia în care copilul capăta în joacă micile “julituri” sau “bubiţe”, personalul nostru este instruit să dezinfecteze şi să mângâie.

În cazul evenimentelor neprevăzute care necesită intervenţie de urgenţă într-un serviciu specializat, grădiniţa, prin protocolul semnat împreună cu fiecare părinte, este împuternicită să ia măsurile pe care le considera ca fiind cele mai potrivite şi să contacteze de urgenţă părinţii.

 

SĂNĂTATE

Copiii aflaţi în primii ani de colectivitate îşi construiesc şi consolidează propriul sistem imunitar în mod natural, astfel încât ei se îmbolnăvesc uşor.

Politica grădiniţei este de a încuraja venirea în colectivitate a copiilor chiar dacă au semnele unei uşoare răceli.

Nu sunt primiţi în colectivitate cei a căror stare de sănătate este alterată (de exemplu: sunt apatici chiar dacă nu au febra).

Dacă copiii vin de acasă cu medicaţie prescrisă (de tipul schemelor de imunizare), personalul specializat asigura efectuarea schemei de tratament.

Dimineaţa, la intrarea în grădiniţă, copiii sunt examinaţi de personalul medical.

Periodic, de două ori pe lună sau ori de câte ori este necesar, copiii sunt examinaţi de medicul pediatru.

În perioadele de risc epidemic grădiniţa organizează campanii de recoltare exudate faringiene.

Înscrierea în colectivitate se realizează numai pe baza fişei medicale completată de pediatrul copilului precum şi a “fisei interviu” unde părintele are posibilitatea să ofere informaţii privind istoricul stării de sănătate a copilului.

 

PENSIUNE COMPLETĂ

Grădinița MEA are bucătărie proprie și gătește zilnic folosind ingrediente proaspete.  Meniul se modifică periodic pentru a asigura diversitate și a încuraja copiii să mănânce sănătos.

 

Grădinița MEA oferă în fiecare zi, mic dejun, două gustări (ora 11:00 și ora 16:00) și prânz.

 

Meniul de mic dejun include lapte cu cereale, ceai, sandwich-uri cu cașcaval, mușchi file, ou fiert, tartine cu unt și miere / gem.

 

Gustările includ fructe și legume de sezon (mere, morcovi), iaurturi și preparate din bucătăria proprie: plăcinte cu mere sau brânză, salam de biscuiți, orez cu lapte.

 

Prânzurile conțin supă (supă de pui, ciorbă de văcuță, cremă de legume, ciorbă de perișoare sau ciorbă de legume), fel principal (spaghete, mușchi de vițel la cuptor, strip-uri de curcan, grătare, file de pește la cuptor) cu garnituri de orez, cartofi sau legume gratinate, salate și desert.

 

TRANSPORT

Zonele în care oferim transport sunt:

 

Zona 1 (0-4km):

Aviației-Sisești (până în Doi Cocoși) – Ficusului – Nicolae Caramfil – Ion Ionescu de la Brad – Cartier francez – Șos. Nordului;

 

Zona 2 (4-8km):

Bucureştii Noi până la Laromet – Piața Domenii – 1 Mai – Dorobanți – Floreasca – Piața Romană – Pipera Voluntari – Nadeș – Otopeni;

 

Zona 3 (8-12 km):

Drumul Taberei – Gara de Nord – Obor – Crangași – Doamna Ghica – Baicului – Vatra Luminoasă – Baba Novac – Muncii – Dristor – Pasaj Mărășeșeti -Tineretului;

 

Zona 4 (>12 km):

Mogoșoaia Pădure – Corbeanca – Crevedia Buftea;

 

Transportul copiilor se efectuează cu autoturisme Ford Tranzit dotate cu centuri de siguranţă.

Preluarea și intoarcerea copiilor se face la domiciliul acestora.

Conducătorii auto sunt atent selecţionaţi, sunt persoane de încredere, fără cazier şi cu experienţă.

La cerere putem oferi transport şi în alte zone.