GRADINITA

Curriculum

Programele de educaţie timpurie dezvoltate de Grădiniţa MEA integrează curriculumul britanic în structura curriculara naţională pentru învăţământul preşcolar.

Teme curriculum britanic – extindere a curriculumului naţional: Science club, Finger play games, Join us, Drama class, Planetary people, Yippee Blue,Nursery rhymes, Stretch and Grow, Magic Hands, Gym songs, Sensory games,Journey all around the world, Put on your dance shoes.

Limba de predare la grupă este engleza.

Activităţile desfăşurate pentru grupa de vârsta 3-5 ani au ca obiectiv socializarea copilului şi obţinerea treptată a unei autonomii personale.

Activitățile ce vizează grupa de vârstă 5-6 ani au conținuturi și sunt organizate din perspectiva pregătirii pentru școală.

Programul educațional aplicat utilizează abordarea bazată pe nivelul de dezvoltare, incluzând activități centrate pe interesul copilului, nivelul cognitiv de funcționare și maturitatea lui socială și emoțională.

Procesul de predare este individualizat corelându-se astfel stadiul de dezvoltare, capacitățile și necesitățile fiecărui copil cu obiectivele principale ale echipei didactice.

Programe de extindere a curriculumului

Lecții desfășurate în afara spațiului fizic al sălii de clasa:

“First step in biology“ – Muzeul de Ştiinţe Naturale Grigore Antipa, Grădina Botanică;
“Our Planet“ – Muzeul Național de Geologie;
“Enjoy Art“ – Muzeul Național de Artă;
“Travel and Mobility” – Aeroport, Gara, Metrou;
“Job Shadow Days“– Companii;
“Let’s have a picnic“ – Explorare și relaxare în natură.

Lecții de muzică  în  spațiului fizic al sălii de clasă cu profesor specialist;

Lecții de limba engleză cu vorbitor nativ;

Programul zilelor și săptămânilor tematice: Pyjama’s Day; Science Week; Miss-Matched Socks Day; Crazy Hat Day; Easter Day; Earth Week; Ice Cream Day; Christmas’s Day.

Activitati extracurriculare

Oferta de cursuri optionale cu plata suplimentara taxei de scolarizare cuprinde :

1

“Little Champions” - ateliere sportive

Înot la Planet Spa Club, Karate, Tenis

Învăţând să înoate, copiiii se obişnuiesc cu un stil de viaţă sănătos, ce implică activități fizice zilnice. Înotul este un exerciţiu benefic pentru educarea aparatului locomotor. Cursurile de karate și tenis pregătesc deopotriva corpul şi mintea pentru concentrare, anticipare, mişcare, reacţie. Copiii învaţă să se apere, să îşi foloseasca eficient forţa fizică şi să fie disciplinați.

2

“Let’s dance” - ateliere de educație artistică

Dans, Balet

Atelierele permit copiilor să-și dezvolte coordonarea, ritmul, echilibrul și flexibilitatea. Participarea în cadrul atelierelor se constituie într-un bun exercițiu de grup, care întărește relațiile dintre copii, îi ajută să se concentreze și să creeze împreună.

3

“Me, Ich, Yo”

Cursuri limba germana, spaniola, Curs de conversatie in limba engleza cu profesor vorbitor nativ

Cursuri care oferă oportunitatea unei educații lingvistice și multiculturale timpurii. În cadrul atelierelor se urmărește educarea unor deprinderi conversaționale.

4

Curs Art terapie

Atelierul de art-terapie este locul în care copiii își exprimă emoțiile, trăirile, temerile și dorințele. Rolul psihologului este acela de a modera și de a încuraja exprimarea liberă, spontană, într-o atmosferă degajată, în care copilul se simte în siguranță și protejat.

5

Sedinte de terapie logopedica

Ședințele își propun corectarea tulburărilor de limbaj și educarea unui mod corect și coerent de exprimare la copilul mic.

6

Atelier Yoga

``Copiii și Yoga`` este un proiect simplu, eficient și adaptabil programului de gradiniță. Copiii obțin beneficii enorme prin practica yoga. Din punct de vedere fizic, sporește flexibilitatea, puterea, coordonarea și constientizarea propriului lor corp. În plus, concentrarea și sentimentul de calm și relaxare se îmbunătățește. Practicând Yoga, copiii exersează prin joacă, dezvoltându-și o relație intimă cu lumea naturală care îi înconjoară.

7

Bricks for Kidz

Programul permite copiilor experiența construcței de modele Lego incitante: roata hidraulică, titirezul, gimnastul, mixerul, cameleonul, libelula etc.

8

Sah

Atelierul de șah își propune să favorizeze instalarea și consolidarea mecanismelor de gândire cât mai rapidă.

Aceste opţionale sunt alese la începutul anului şcolar de către părinţi, în funcţie de aptitudinile şi preferinţele copiilor.

Programul detaliat și costurile activităților sunt incluse în oferta educațională anuală.