Școala Altfel 2017

27 – 31 martie

Școala Altfel 2017 „Around the world in 5 days” 27-31 martie

Around the world AFIS

Cu adevărat altfel. Așa ne-am propus să fie săptămâna dedicată activităților educative informale din perioada 27-31 martie. Am călătorit în jurul lumii, am avut povești și teatru, ateliere de ecologie, maraton de dans, magie, baloane de săpun, întâlniri cu vampiri, activități sportive, expediții în natură și programe de dezvoltare a abilităților de viață, toate adaptate vârstei și preocupărilor elevilor din Școala Mea.

 

Anul acesta, focusul activităţilor din cadrul Săptămânii Altfel a căzut pe diversitate culturală, poveste şi dramă. Am urmărit trei mari teme: Pinocchio, Around the World in Five Days, dedicate ciclurilor preşcolar şi primar, alături de Drama Week, program dedicat copiilor de gimnaziu şi liceu.

 

Călătorim în jurul lumii timp de 5 zile

Am pornit din România spre China, trecând prin Peru, Mexic și Egipt. Ne-am întâlnit cu vampiri, faraoni și mumii, am participat la ospețe incașe, am dansat în cinstea Soarelui, am descoperit mituri aztece, iar in final am ajuns la destinație, în China. Acolo, ne-am lasat fascinați de ceremonialul ceaiului, am trecut testul mancatului cu bețișoarele, participând apoi la teatrul de umbre, alături de dragoni și de alte animale fantastice.

Fiecare zi a fost dedicată unei țări, iar activitățile organizate au urmărit familiarizarea cu elemente culturale din zone specifice.

Pentru că suntem cetățeni europeni, am început călătoria noastră cu o incursiune în Uniunea Europeană, datorită celor de la Spatiul Public European, însușindu-ne noțiuni elementare legate de importanța UE.

Nu am uitat însă nici de cei îndrăgostiţi de ecologie, muzică ori mişcare. Pentru ei, Săptămâna Altfel la Şcoala Mea a venit cu ateliere dedicate. Cu sprijinul celor de la Fundatia Snagov,  am aflat cât de importantă este biodiversitatea și protejarea mediului înconjurător. Copiii au avut o sesiune practică intensă și au realizat mini-terarii cu specii de insecte, pe care le-au urmărit și îngrijit întreaga săptămână.

Pentru că cei mici sunt pasionați de arta culinară, Fabrica Ana Pan le-a creat oportunitatea de a intra în universul laboratorului cofetăriilor, unde au modelat în marțipan și au realizat decorațiuni delicioase pentru tort.

Am făcut și mișcare, deorece ne place stilul de viață sănătos și haios. Ne-am întrecut în dans, coregrafii și sărit coarda, iar echipa de fotbal a făcut senzație în fiecare zi.

Mihai Axinte ne-a pregătit un spectacol interactiv de tobe, facându-ne să ne lăsăm creativitatea în voie, pe ritmuri neobişnuite de percuţie.

Școala Mea nu este lipsită de magie nici în Săptămâna Altfel. Cei de la BAGHETA MAGICA ne-au oferit un show pe cinste de baloane de săpun.

Până când învățăm sa fim șoferi, trebuie să fim pietoni respnsabili, așa că învățăm regulile esențiale de circulație în cadrul unui curs interactiv susținut de Poliția Română.

 

Călătorie în lumea teatrului

 

Dacă cei mici sunt călători, elevii din ciclul gimnazial şi liceal au fost actori într-un spectacol grandios, jucându-şi rolul chiar pe scena Teatrului Ţăndărică. În cadrul Drama Week, ei au lucrat intens la șlefuirea talentului actoricesc, pregătindu-se temeinic pentru reprezentaţia finală. Și, pentru că ne pasă de ceilalți, toate fondurile strânse din vânzarea biletelor au fost ulterior donate.

Poster Drama Week 2017

Drama Week este gândită ca o activitate educativă complexă, care să îi familiarizeze pe elevi cu lumea teatrului de dincolo de scenă. Aşa se face că prestaţia lor dramatică este completată de prezentări inedite în cadrul unor ateliere cu teme conexe: make-up şi design vestimentar.

După o săptămână de muncă intensă, actorii nu sunt recompensați numai cu aplauze furtunoase, ci și cu statuete Oscar. Juriul, care a urmărit cu atenție fiecare prestație, a decis. Iata și premiile:

castigatori drama week

Lumea antreprenorială

 

Săptămâna Altfel este, de asemenea, prilejul ideal pentru ca elevii noştri de liceu să aibă primul contact cu lumea antreprenorială, să-şi formeze abilităţi practice şi să capete experienţă, explorând oportunităție de carieră. Gazde ne-au fost: Spitalul clinic Filantropia, Spitalul Universitar Bucuresti, Clinica Veterinară Speed Vet, Kinetic Sport & Medicine.

 

De la magia poveştilor la magia teatrului, Săptămâna Altfel la Şcoala Mea este menită să pună în valoare talente, să activeze pasiuni, să ofere informaţii, cultură şi amuzament într-un pachet educaţional inedit, pe care copiii să îl adore.

 

 

Vezi Școala Altfel 2016

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *