SCOALA GIMNAZIALA

Curriculum

Școala MEA și-a asumat misiunea de a crea un cadru educațional centrat pe elev, care ține cont de indivualitate, asigurând o dezvoltare adaptată personalității fiecarui copil. 

 

Școala MEA îmbogățește Curriculum Naţional cu teme din curriculum britanic și cu activități extracurriculare.

 

Școala MEA asigură 8 ore limba engleză/saptămână cu profesori de specialitate și profesori vorbitori nativi de limba engleză. Structura orelor de limba engleză cuprinde ore adaptate după curriculum britanic. Astfel, descoperirea plăcerii de a citi, dezvoltarea abilităţilor gramaticale, îmbogăţirea vocabularului scris şi vorbit vor fi realizate prin studiul de romane, poezii şi piese de teatru selectate în conformitate cu vârsta şi abilităţile cognitive ale elevilor. Predarea curriculum-ului britanic pentru orele de limba engleză completează eficient pregătirea pentru examenele Cambridge  (KET, PET, FCE).
Limba de predare este limba română pentru disciplinele: Limba Română,  Matematică, Istorie, Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Muzică, Desen, Educaţie fizică și TIC.
Limba de predare este limba engleză pentru disciplinele: Cultura Civică și Educație Tehnologică.
Școala MEA participă la Olimpiadele naționale (limba română, matematică, limba engleză, limba franceză, biologie, fizică, chimie), la concursul de Public Speaking și alte concursuri școlare (Comper), organizând ore speciale de pregatire.
Școala MEA asigură pregătirea și participarea elevilor la examenele Internaţionale de limba engleză: Cambridge – KET, PET, FCE și Trinity.

 

Evaluarea este o componentă integrantă a predării și învățării și se face prin:

Metoda tradiţională a notelor în catalog;

Raport scris de evaluare săptămânală a performanţelor la matematică, limba română şi limba engleză;

Raport scris de evaluare lunară a performanţelor de învăţare pentru franceză, istorie, geografie, fizică, chimie, biologie, cultură civilă, educație tehnologică;

Raport scris general de evaluare semestrială a performanţei şcolare pentru toate disciplinele;

Programe de extindere a curriculumului

Școala MEA extinde curricula națională cu programe extracurriculare create pentru a asigura o mai bună înțelegere și asimilare a noțiunilor teoretice predate copiilor:

 

Programe educaționale extindere curriculum național

Dinamica pământului – program în parteneriat cu Muzeul Național de Geologie;

Viața noastră și becul lui Thomas Alva Edison – program în parteneriat cu Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida;

Curs de Istoria Artei Moderne – program în parteneriat cu galeriile de artă Orizont și Simeza;

LogoSGift – program de întâlniri-dialog cu profesioniști din domenii diverse derulat în parteneriat cu Librăria Cărturești Verona;

Club LMT (Liderii Mileniului Trei) – programe cu rol de implicare și responsabilizare socială, precum și de dezvoltare a capacităților de leadership;

Parents Speaking – program de implicare a părinților în activitățile cu elevii;

GlobCulture – program de Assembly-uri pentru educație multiculturală.

SĂPTĂMÂNI TEMATICE – activități transcurriculare:

English Week;

Romanian Week;

Science Week;

Drama Week;

Open Doors.

CLUBURI:

Matematică;

Jurnalism și scriere creativă;

Cor;

Baschet;

Majorete.

Cursuri extracurriculare optionale

cu plata, desfasurate in intervalul 16:30 – 17:30

Pe lângă aceste programe, Școala MEA oferă o serie de cursuri opționale cu plată.  Acestea își propun să completeze programa școlară obligatorie cu teme care să lărgească orizontul cunoaşterii elevilor.

Oferta de cursuri opționale cuprinde: Limbi străine, Arte Vizuale, Teatru de improvizație, Club de Păpușar, Zumba, Dans, Karate, Fotbal, Handbal, Baschet, Șah.

Cursuri de limbi straine: Germana, Franceza

Cursurile oferă elevilor oportunitatea unei educații lingvistice și multiculturale timpurii. În predarea cursurilor de limbi străine se urmărește însușirea de deprinderi și cunoștințe care să permită elevilor să comunice eficient în aceste limbi, atât oral cât și în scris, atât ca receptor cât și ca emițător de mesaje.

Improvizatie

Colaboratorii Școala MEA - LITTLE IMPRO - își propun prin acest curs, dezvoltarea abilităților sociale, de comunicare și stimularea creativității copiilor. Pe parcursul cursului, elevii se familiarizează cu imprevizibilul, cu actul teatral și își descoperă calitățile artistice.

Karate

Cursul de Karate pregăteste deopotrivă corpul şi mintea pentru concentrare, anticipare, mişcare, reacţie. Elevii învaţă să se apere, să îşi foloseasca eficient forţa fizică şi să fie disciplinați.

Club Handbal - Fete

Obiectivul cursului este de a obişnui elevii cu un stil de viaţă energic, sănătos. Baschetul îi ajută la dezvoltarea fizică armoniosă şi le oferă un tonus bun.

Club Yoga

Copiii obtin beneficii enorme prin practica yoga. Din punct de vedere fizic, sporește flexibilitatea, puterea, coordonarea și constientizarea propriului lor corp. In plus, concentrarea și sentimentul de calm si relaxare se imbunatateste.

Club de Păpușar

Desfășurat pe trei module, clubul își propune familiarizarea cu elementele de animație, construcția de păpuși și, în final, realizarea de spectacole cu text, personaje, costume și recuzită.

Arte Vizuale

Obiectivul cursului este de a realiza lucrări în diferite tehnici de lucru (desen, pictură, colaj) în care se va pune un accent important pe expresivitatea şi armonia compoziţiei. La finalul cursului fiecare elev va avea o colecţie proprie. Se vor realiza expoziții cu toate lucrările după fiecare ședință tematică în „Mărinimos Gallery” din cadrul Şcolii.

Baschet

Cursul completează orele de baschet din cadrul programului obligatoriu adresându-se elevilor care își doresc pregătire pentru performanța sportivă.

Curs de kinetoterapie si gimnastica medicala

Obiectivele activității kinetoterapeutice au în vedere corectarea posturii și aliniamentului corporal, educarea mobilității articulare, creșterea forței musculare, educarea coordonării, controlului și echilibrului, corectarea deficitului respirator, identificarea unor posibilele afecțiuni ale coloanei vertebrale, membrelor și indicarea unei conduite terapeutice de specialitate.

CURS OPTIONAL DE WEEKEND. Fotbal

Fotbalul contribuie la dezvoltarea completă a corpului deoarece pune în mișcare majoritatea mușchilor. Alergatul oferă rezistență, driblatul dezvoltă agilitatea și coordonarea, iar echipa îl învață pe copil să interacționeze și să coopereze cu ceilalți. Odată cu primele meciuri elevii vor intra în competiție, ceea ce dezvoltă ambiția și dorința de autodepășire și performanță.