SCOALA PRIMARA

Curriculum

Şcoala MEA şi-a asumat misiunea de a crea un cadru educaţional centrat pe elev, care ţine cont de indivualitate, asigurând o dezvoltare adaptată personalitaţii fiecărui copil.  

 

Şcoala MEA îmbogăţeşte Curriculum Naţional cu teme din curriculum britanic şi cu activităţi extracurriculare.

 

Şcoala MEA asigură 8 ore limba engleză pe săptămână pentru clasele pregătitoare – II şi 9 ore de limba engleză pe săptămână pentru clasele III – IV, desfăşurate cu profesori români vorbitori de limba engleză şi profesori nativi de limba engleză. Structura orelor de limba engleză cuprinde ore adaptate după curriculum britanic.  Astfel, descoperirea plăcerii de a citi, dezvoltarea abilităţilor gramaticale, îmbogăţirea vocabularului scris şi vorbit vor fi realizate prin studiul de romane, poezii şi piese de teatru selectate în conformitate cu vârsta şi abilităţile cognitive ale elevilor.  Predarea curriculum-ului britanic pentru orele de limba engleză completează eficient pregătirea pentru examenele Cambridge (YLE, KET, PET, FCE).

 

Limba de predare este limba română pentru disciplinele: comunicare în limba română, limba și literatura română,  matematică și explorarea mediului, științe ale naturii, istorie, geografie, religie, educație fizică, dezvoltare personală, TIC.

 

Limba de predare este limba engleză pentru disciplinele: artă dramatică, educaţie civică, arte vizuale şi abilităţi practice, educaţie plastică, educaţie tehnologică, muzică şi mişcare, educaţie muzicală.

 

Şcoala MEA participă la concursuri școlare autorizate de Inspectoratul Şcolar Bucureşti, pentru care organizează ore speciale de pregătire suplimentară.
Școala MEA asigură pregătirea și participarea elevilor la concursuri (Spelling Bee, Junior Public Speaking) și examene de limba engleză: Cambridge YLE, Trinity, examene IGCSE, utile pentru completarea portofoliului de aplicare la studii internaționale.

 

Evaluarea este o componentă integrantă a predării şi învăţării şi se face prin:
Acordarea  calificativelor pentru disciplinele din planul – cadru;

Raport scris de evaluare săptămânală a activităţii şcolare;

Raport scris de evaluare bilunară a progresului la limba engleză (clasele pregătitoare – III) şi săptămânală (clasele a IV-a);

Raport scris de evaluare la finalul semestrului I;

Raport privind evoluţia şcolară a elevului, prezentat în cadrul consultaţiilor cu părinţii (semestrul I – noiembrie  / semestrul al II-lea – mai).

Programe de extindere a curriculumului

Scoala MEA extinde curricula națională cu programe extracurriculare create pentru a asigura o mai bună înțelegere și asimilare a noțiunilor teoretice predate copiilor:

7 programe educaţionale lunare transdisciplinare, desfăşurate în spaţii muzeale;

3 programe educationale Bricks 4 Kidz;

Program de educatie multiculturala “ Globe Culture “ – school assembly;

“My Parent, My Hero” – program de educație antreprenorială cu implicarea părinților;

Extinderea curriculumului național cu teme curriculare britanice: TIC , Dramă, Stretch& Grow ;

Săptămâni tematice (activități transcurriculare): Science Week, Drama Christmas Show, Săptămâna Culturala, Open Doors, Săptămâna Altfel

Club de baschet;

Club de lectură;

Club matematică;

Cor;

Club majorete;

Cursuri extracurriculare optionale

Pe lângă aceste programe, Școala MEA oferă o serie de cursuri opționale cu plată.  Acestea își propun să completeze programa școlară obligatorie cu teme care să lărgească orizontul cunoaşterii elevilor.

Oferta de cursuri opționale cuprinde: Limbi străine, Arte Vizuale, Teatru de improvizație, Club de Păpușar, Zumba, Dans, Karate, Fotbal, Handbal, Baschet, Șah.

Cursuri de limbi straine: Germana, Franceza

Cursurile oferă elevilor oportunitatea unei educații lingvistice și multiculturale timpurii. În predarea cursurilor de limbi străine se urmărește însușirea de deprinderi și cunoștințe care să permită elevilor să comunice eficient în aceste limbi, atât oral cât și în scris, atât ca receptor cât și ca emițător de mesaje.

Improvizatie

Colaboratorii Școala MEA - LITTLE IMPRO - își propun prin acest curs, dezvoltarea abilităților sociale, de comunicare și stimularea creativității copiilor. Pe parcursul cursului, elevii se familiarizează cu imprevizibilul, cu actul teatral și își descoperă calitățile artistice.

Karate

Cursul de karate pregăteste deopotrivă corpul şi mintea pentru concentrare, anticipare, mişcare, reacţie. Elevii învaţă să se apere, să îşi folosească eficient forţa fizică şi să fie disciplinați.

Dans

Dansul este una dintre cele mai complete forme de activitate fizica, ce permite copiilor sa-si dezvolte coordonarea, ritmul, echilibrul si flexibilitatea. Este un bun exercițiu de grup, care întărește relațiile dintre copii, ii ajuta sa se concentreze si sa creeze impreuna.

Club de Păpușar

Desfășurat pe trei module, clubul își propune familiarizarea cu elementele de animație, construcția de păpuși și, în final, realizarea de spectacole cu text, personaje, costume și recuzită.

Șah

Cursul de Șah antrenează mintea copiilor, solicită atenţia distributivă și dezvoltă spiritul competitiv. Cursul își propune să realizeze o conexiune cu alte discipline studiate în școală şi să aplice practic gândirea matematică.
* Clasele pregătitoare beneficiază de acest opţional în mod gratuit.

Club Handbal - Fete

Obiectivul cursului este de a obişnui elevii cu un stil de viaţă energic, sănătos. Handbalul îi ajută la dezvoltarea fizică armoniosă şi le oferă un tonus bun.

Arte Vizuale

Obiectivul cursului este de a realiza lucrări în diferite tehnici de lucru (desen, pictură, colaj) în care se va pune un accent important pe expresivitatea şi armonia compoziţiei. La finalul cursului fiecare elev va avea o colecţie proprie. Se vor realiza expoziții cu toate lucrările după fiecare ședință tematică în „Mărinimos Gallery” din cadrul Şcolii.

Baschet

Cursul completează orele de baschet din cadrul programului obligatoriu adresându-se elevilor care își doresc pregătire pentru performanța sportivă.

Zumba

Zumba® Kids este un program special conceput pentru copii, creat pentru a-i încuraja să dezvolte un stil de viaţă sănătos prin dans şi exerciţii fizice. Cursurile de Zumba®, pline de energie, ce cuprind particularităţi de fitness-party sunt acompaniate de muzica veselă şi jocuri interactive.

Club Yoga

Copiii obtin beneficii enorme prin practica yoga. Din punct de vedere fizic, sporește flexibilitatea, puterea, coordonarea și constientizarea propriului lor corp. In plus, concentrarea și sentimentul de calm si relaxare se imbunatateste.

Curs de kinetoterapie și gimnastică medicală

Obiectivele activității kinetoterapeutice au în vedere corectarea posturii și aliniamentului corporal, educarea mobilității articulare, creșterea forței musculare, educarea coordonării, controlului și echilibrului, corectarea deficitului respirator, identificarea unor posibilele ``afecțiuni `` ale coloanei vertebrale, membrelor și indicarea unei conduite terapeutice de specialitate.

CURS OPTIONAL DE WEEKEND. Fotbal

Fotbalul contribuie la dezvoltarea completă a corpului deoarece pune în mișcare majoritatea mușchilor. Alergatul oferă rezistență, driblatul dezvoltă agilitatea și coordonarea, iar echipa îl învață pe copil să interacționeze și să coopereze cu ceilalți. Odată cu primele meciuri, elevii vor intra în competiție, ceea ce dezvoltă ambiția, dorința de autodepășire și performanța.