Best of Halloween 2015 – Șapte momente de vârf în Liceul Teoretic Școala MEA

Halloween-ul din 2015 a adus, în Liceul Teoretic Școala MEA, o muuulțime de activități amuzante, de concursuri și de surprize. Vă prezentăm în selecția de mai jos șapte dintre momentele de vârf ale Halloween-ului de acest an. 

 

1. Cea mai înspăimântătoare clasă – iată câștigătorii concursului nostru de pe Facebook: sunt cei de la a V-a B!

poze 003

 

O selecție cu toți participanții la concursul nostru: cea mai înspăimântătoare clasă din Liceul Teoretic Școala MEA – Halloween 2015:

 

2. Câteva imagini cu dovlecii claselor:

 

3. Creepy Parties:

 

4. Icky Parties:

 

5. Station Games:

 

6. Activități de la atelierul organizat de Sabbiarelli – București:

 

7. Concursuri și activități diverse:

 

Le mulțumim tuturor elevilor noștri pentru efort și pentru implicare – și tuturor celor care au fost alături de noi de acest Halloween, în on și off-line!

 

 

 

Cea mai înspăimântătoare clasă, de Halloween, din Liceul Teoretic Școala MEA!

poze 003

Prietenii noștri de pe Facebook au votat până duminică seara, la 22.00 – și ne-au indicat care este cea mai înspăimântătoare clasă, de Halloween, din Liceul Teoretic Școala MEA.

Vă prezentăm mai jos primele trei locuri de la primar, primele trei de la gimnaziu și apoi clasa câștigătoare – cea mai înspăimântătoare. 
De asemenea, le mulțumim celor care au votat și care au fost alături de noi! Halloween-ul din 2015 a însemnat, pentru Școala MEA, un nou punct de vârf al interesului dvs. pentru pagina noastră de Facebook. Peste 14 000 de oameni au văzut, în săptămâna trecută, postările noastre, și aproape 2500 de oameni au interacționat cu postările noastre. 
Le mulțumim tuturor – și îi felicităm pe toți elevii noștri pentru efort, pentru implicare și pentru creativitate!

Primar
III A – 49
III-a B – 45
IB – 41

Gimnaziu și liceu
VB – 121
VI B – 75
VIII B – 58

Locul I 
VB – 121

Invitație la Săptămâna Culturală: 2-6 noiembrie în Liceul Teoretic Școala MEA

DSCN1995

Dragi părinţi și elevi,

Liceul Teoretic Şcoala MEA vă invită în perioada 2-6 noiembrie într-o lume spectaculoasă a muzicii şi mişcării prin implicarea în proiectul Family Arts Project, iniţiativă a Asociaţiei 4Culture, ca parte componentă a programului LTȘM Săptămâna Culturală.

Programul întregii săptămâni îl puteți descărca de pe site-ul nostru (link aici). Vă rugăm să confirmaţi participarea copilului/familiei până vineri, 30 octombrie 2015, prin achitarea taxelor de participare la secretariatul școlii.

Codul vestimentar: casual.

Reamintim că în perioada vacanţlor şcolare programul activităţilor opţionale cu plată nu se desfăşoară!

Vă mulțumim – și vă așteptăm!

DSCN1985

 

În perioada 2 – 15 noiembrie comunitatea Liceului Teoretic Şcoala MEA va fi implicată în proiectul Familiy Arts Project, o iniţiativă a Asociaţiei 4Culture, partener în cadrul proiectului european Family Arts Europe. Conceput ca parte a unui program amplu de educaţie artistică, în parteneriat cu diferite organizaţii şi instituţii din Bucureşti, Family Arts Project va cuprinde ateliere, spectacole în premiere – rezultate în urma atelierelor, precum şi o expoziţie foto/ video.

Programul Family Arts Project

My Body – the Superhero este un atelier ce abordează probleme de motricitate, echilibru, înţelegere a unor principii fizice care ne ajută să cădem, să sărim, să ne rotim, să ne mişcăm cu plăcere şi lejeritate; se vor lucra atât structuri fixe care încorporează principii fundamentale în vederea dezvoltării inteligenţei şi memoriei motrice, cât şi improvizaţii menite să dezvolte curajul, creativitatea şi dorinţa de explorare.

Singing  Bodies este unatelier de joacă cu vocea şi corpul, în care copiii învaţă şi construiesc ritmuri susţinute vocal, corporal sau prin cele mai inventive mijloace; orice obiect poate deveni instrument muzical şi fiecare poate deveni compozitor.

This is my story este unatelier care încurajează dezvoltarea creativităţii şi exprimarea personală; prin exerciţii de imaginaţie şi improvizaţie, plecând de la întrebări şi reguli simple de structură, fiecare îşi va construi propriul solo în care va fi încurajat să îşi spună povestea, prin cele mai diverse mijloace de folosire a corpului, cuvântului sau sunetului de orice fel.

Draw with your own body an abstract art masterpiece propune o activitateîn care copiii  vor desena forme abstracte prin mişcări de dans, forme imaginate de copii sub coordonarea unui coreograf.

 În cadrul atelierelor sunt invitaţi şi părinţii, cursanţi activi, alături de copiii lor.

Ultima parte a proiectului se va desfăşura în week-end:

Sâmbătă, 14 noiembrie, participanţii înscrişi la ateliere, în măsura în care timpul va permite famiilor, vor fi implicaţi în producţia unui spectacol coordonat de Valentina de Piante în colaborare cu echipa de proiect. Producţia îşi propune să fie un spectacol dedicat atât copiilor, cât şi adulţilor, născut din potenţialul creativ individual al participanţilor, dar ghidat structural şi dramaturgic de Valentina de Piante.

Duminică, 15 noiembrie, se va desfăşura Family Exploration, atelier Feldenkrais, coordonat de Valentina de Piante.

 Opera comică pentru copii – Peter Pan

“Peter Pan” este una dintre cele mai frumoase poveşti despre copilărie, despre curajul şi libertatea pe care ţi le dau o inimă curată. Mi-am dorit să construiesc un spectacol despre bucuria şi speranţa pe care o introduc copiii în viaţa oamenilor mari. Pentru că ei ştiu să simtă şi să vadă mai limpede. A fost o provocare extraordinară să fac un spectacol-laborator aici, la Opera Comică, adică să intersectez atât mijloace de expresie artistică diferite, cât şi funcţiile pe care le au interpreţii în mod obişnuit. (…) “Peter Pan” e un spectacol ce decupează o echipă artistică tânără, vie şi disponibilă şi asta e foarte important. Rămâne de văzut unde este ‘Ţara de Nicăieri’… şi cine este Peter Pan, cel care alege să rămână acolo. (Antoaneta Cojocaru, regizoarea spectacolului)

Spectacolul este organizat pentru un grup de 20 copii.

Invitație la deschiderea Anului nou cercetășesc: sâmbătă, 31 octombrie, la Muzeul Satului

deschidere an scout

Întrucât pentru Liceul Teoretic Școala MEA formarea și educarea copiilor reprezintă un proces continuu, care se desfășoară și în interiorul, și în afara școlii, am hotărât ca și în acest an să realizăm un parteneriat cu Cercetașii României. Considerăm că elevii școlii noastre trebuie să aibă permanent porți deschise către lume, către ceilalți, învățând, treptat să se cunoască și să își pună în valoare potențialul și aptitudinile prin manifestări cât mai diverse.

Cercetășia oferă oportunități de armonizare a disciplinei cu spiritul creativ, de îmbinare a spiritului de echipă cu cel competițional, în așa fel încât să învățăm să ne dezvoltăm alături de ceilalți, respectându-ne reciproc și respectându-ne potențialul individual.

Îi invităm pe toți elevii ciclurilor primar și gimnazial în data de 31 octombrie la deschiderea anului nou cercetășesc (nivel local). Ceremonia dedicată acestui eveniment va fi găzduită de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București. Momentul va fi urmat de organizarea unor activități cu specific cercetășesc. Elevii vor fi împărțiți în grupe de vârstă și vor desfășura activități de dezvoltare fizică și intelectuală, în curțile aferente căsuțelor din muzeu. Fiecare grup de elevi va fi coordonat de un lider cercetaș, activitățile fiind deosebit de interesante, cu mare impact asupra copiilor.

La întâlnirea se sâmbătă, 31 oct., în funcție de numărul elevilor participanți, din Liceul Teoretic Școala MEA, elevii școlii noastre vor fi însoțiți de învățători, respectiv de profesori diriginți. Vă așteptăm pe dumneavoastră, părinții, la ora 10.00 pentru a asigura prezența copiilor la activitățile de la Muzeu Satului. Am fi foarte bucuroși dacă veți dori să vă implicați în activitățile ce se vor desfășura în intervalul 10.00-14.00, însă simpla dumneavoastră prezență în scopul aducerii și preluării copiilor la activități reprezintă o implicare importantă.

Ulterior întâlnirii cu cercetașii din data de 31 octombrie, îi vom invita pe elevi să continue aprofundarea dezvoltării personalității, printr-o serie de activități de dezvoltare fizică, intelectual și socială, prin jocuri interactive pe care cercetașii le vor desfășura săptămânal la casa Shiller din strada Batiștei nr 15 sector 2.

Lunar, elevii vor avea ocazia să realizeze ieși la munte/în alte zone în care să desfășoare activități specifice și să interacționeze cu tineri, copii din București din țară. Anual se vor organiza întâlniri internaționale care oferă oportunități de cunoaștere a copiilor și tinerilor aparținând altor culturi. Pentru cercetașii voluntari, organizația oferă adeverințe care atestă activitatea de benevolat, activitate recunoscută la nivel intern și extern, conform prevederilor legale în vigoare.

Având în vedere cele de mai sus, vă rugăm  să confirmați prezența copilului dumneavoastră la Muzeul Satului, în data de 31 oct. a.c., interval orar 10.00-14, trimițând e-mail la adresa:secretariat@scoala-mea.com.

Pentru detalii referitoare la activitatea organizație Cercetașii României, vă invităm să accesați adresa: http://www.scout.ro/.

Cercetășia reprezintă, la nivel mondial, o prestigioasă organizație care își propune formarea copiilor și a tinerilor în baza unor valori și a unor principii bazate pe dezvoltare personală, pe implicarea socială și întrajutorarea comunității. Sunt valori și scopuri pe care, alături de dumneavoastră, le împărtășim de la începutul colaborării noastre în cadrul Liceului Teoretic Școala MEA.

Vă așteptăm cu drag și entuziasm!

Octopus Fantasticus: la Mărinimos Gallery

poze 005

Mărinimos Gallery (galeria Liceului Teoretic Școala MEA) găzduiește, în perioada 26 octombrie – 9 noiembrie 2015, Expoziţia de Pictură „Octopus Fantasticus” realizată cu lucrări ale unora dintre elevii noștri participanţi la Cursul Opţional de Arte Vizuale. 
Artiștii noștri sunt: Antonia Voicu, Nacu Ramona, Karina Alexe, Anastasia Șeitan, Tudor Simionescu, sub coordonarea profesorului Ionuţ Theodor Barbu. 

Obiectivele noastre au fost: 

- Realizarea unei compoziții decorative.
- Sublinierea expresivității elementelor de limbaj plastic (punct, linie, pată).

Cum a fost în weekend – la First Push Schoolyard Session

IMG_8537

Cei de la Globe România ne spun că a fost foarte fain la Școala MEA, în acest weekend. Le mulțumim și noi pentru că au venit – și pentru cuvintele foarte frumoase de mai jos! :)  În plus, își doresc să revină, și ne promit, pentru la anul, un concurs!

“First Push Schoolyard Session.
Wow… ce weekend, ce distracție, ce bucurie!
În urmă cu câteva săptămâni am fost invitați de prietenii noștri de la Liceul Teoretic Scoala Mea să susținem un skateboarding workshop & demo pentru elevii claselor I-VIII.
Am acceptat propunerea cu entuziasm, ideea de a reveni pe terenul din curtea școlii trimițându-ne cu gândul la frumoșii ani ai copilăriei. 
So, here we are… sâmbătă dimineață – 24 Octombrie, în curtea Liceului Teoretic Scoala Mea. 
Arsenalul alcătuit din skate-uri, protecții, mini-rampe și rail-uri era pregătit; riderii Globe Romania – Usk(c)at, Dragos Carlan a.k.a Piglet, Adolf Bobo – prezenți, iar cei aproape 30 de mici skateri așteptau cu nerăbdare să înceapă «orele» de skateboarding. Și au fost două ore pline cu demo-uri, trick-uri, training-uri, încercări curajoase, emoții, încurajări, glume, râsete și voie bună. 
A trecut ceva timp de când nu am mai participat la un eveniment așa de fain! 
La final, viitorii rideri ne-au promis că vor continua să se antreneze cu seriozitate, iar pentru la anul ne gândim să punem la cale și un concurs. ;)
Vom reveni cu drag la Școala Mea!
Mulțumim pentru sprijin, Usk(c)at, Bobo, Piglet & Boarder’s Shop!”

Scoala noastra

NEWS

Comments are closed.