Dl Cristian Dolinski, CEO la Still Romania, a deschis noul an școlar la gimnaziu și liceu!

DSC03773 DSC03778

Dl Cristian Dolinski, CEO la compania Still Romania, este invitatul special care ne-a vorbit în deschiderea anului de la gimnaziu și liceu. Dl Cristian Dolinski, absolvent al Universității Politehnice și al unui curs MBA, este și părintele unuia dintre elevii noștri de excepție, care a pornit alături de Școala MEA încă de la ciclul primar, iar acum începe clasa a X-a de liceu.

Școala nu este ceva care se desfășoară doar la școală – ne-a amintit dl Dolinski; este vorba despre un proces de învățare permanentă, care începe încă din copilărie și care continuă toată viața. Dl Dolinski a apreciat calitățile elevilor din ciclul gimnazial și liceal, ale profesorilor din echipa didactică a Liceului Teoretic Școala MEA și le-a urat tuturor succes, într-un an care se anunță plin de provocări. Și, sperăm noi, de recompense! 

Criticul literar Ion Bogdan Lefter a deschis anul școlar la primar!

DSC03715 DSC03717

Doamnelor și domnilor, vă anunțăm că noul an a început, oficial, în Liceul Teoretic Școala MEA. Iar deschiderea de la primar a fost marcată de un invitat de excepție: criticul și istoricul literar Ion Bogdan Lefter, profesor la Universitatea din București, unul dintre reprezentanții de prim rang ai generației postmoderne – generația ‘80.

Ion Bogdan Lefter ne-a urat, pe un ton cordial, un început bun de an; ne-a amintit că școala este importantă nu numai pentru lucrurile pe care le învățăm, dar și pentru că aici învățăm să ne purtăm și să fim oameni; și ne-a avertizat că timpul zboară mai repede decât credem noi și că nu va trece mult până când copiii de acum vor ajunge în partea cealaltă și își vor privi, adunați în careu, propriii copii.

I.B. Lefter spre copiii de la primar: “Copii, vreți să deveniți adulți, nu-I așa?” DAAAAA!; spre părinții și bunicii copiilor: “Stimați domni, stimate doamne, ați vrea să fiți din nou copii?” DAAAAAAAAAAAAA!!

Gimnaziul și liceul își așteaptă elevii!

DSC03677DSC03679DSC03664 DSC03666 DSC03667 DSC03668DSC03669 DSC03670 DSC03673   DSC03681 DSC03682 DSC03683 DSC03684 DSC03685

Și gimnaziul și clasele de liceu sunt gata pentru noul an. În album vedeți ultimele pregătiri, și o rețetă a succesului pentru un nou an școlar în Liceul Teoretic Școala MEA: 4 cups of Hard Work, 2 cups of Fun and Friendship, 1 cup of Enthusiasm, 1 cup of Creativity, 1 cup of Communication and 1 cup of Cooperation. 

Programul de mâine de la gimnaziu:

10:30 – 12:10 desfășurarea festivității de deschidere a anului școlar pentru nivelul gimnazial;
12:10 – 13:35 activități desfășurate sub coordonarea dirigintelui;
13:35 – 14:20 pauza de prânz pentru gimnaziu;
14:20 – 16:30 desfășurarea orelor de curs. 

Și programul de la liceu:

10:30 – 12:10 desfășurarea festivității de deschidere a anului școlar pentru nivelul gimnazial;
12:10 – 13:35 activități desfășurate sub coordonarea dirigintelui;
13:35 – 14:10 pauza de prânz pentru liceu;
14:10 – 15:00 desfășurarea orelor de curs.

Clasele de la primar își așteaptă elevii!

DSC03635DSC03631  DSC03646 DSC03647 DSC03648 DSC03651 DSC03652 DSC03653 DSC03656 DSC03657 DSC03658 DSC03662 DSC03663

Clasele de la primar sunt decorate și pregătite, manualele sunt pe masă, învățătoarele vă așteaptă cu zâmbetul pe buze. Nu mai lipsesc decât elevii! 

Orarul de mâine, 15 septembrie, de la primar: 

09:00 – 10:30 desfășurarea festivității de deschidere a anului școlar pentru nivelul primar;
10:35 – 12:35 activități desfășurate sub coordonarea învățătorului;
12:35 – 13:35 pauza de prânz pentru primar;
13:35 – 16:30 desfășurarea orelor de curs.

Alina Negruțiu: PR-ul răbdător și zâmbitor

alina

Cu Alina Negruțiu veți sta, cel mai probabil, de vorbă la telefon sau live – dacă veți avea nevoie de explicații profesioniste, oferite pe un ton calm și cu un zâmbet frumos. A fost traducător la Banca Mondială, jurnalist, profesor în școli private, iar acum își folosește întreaga experiență în poziția extrem de challenging de PR.

Școala MEA: Ce face un language assistant la World Bank în Liceul Teoretic Școala MEA?

Alina Negruțiu: Am o experiență bogată ca traducător/interpret în proiecte Phare şi din Fonduri Structurale implementate de Ministerul Educaţiei. Aşa că oferta de la Banca Mondială a venit firesc. Dar între nevoia de a traduce şi a ordona frumos cuvintele în pagină şi cea de a fi în mijlocul copiilor, o prefer întotdeauna pe a doua. Nu voi fi profesor acum (mare schimbare pentru mine), dar voi avea şansa să contribui foarte activ la coordonarea unor activităţi cât mai interesante pentru copii. Nu voi mai coordona o clasă sau două, ci pe TOATE. Provocarea este imensă, dar o dublez cu un entuziasm pe măsură.

Ce vei face, de fapt, în Școala MEA? Ai idee – sau încă descoperi? :)

A.N.: Bineînțeles că am idee de ce voi face (suntem profesionişti, cum alltfel?!). Mărturisesc însă că fiecare zi este diferită şi, uneori, mă trezesc că am un început de febră pentru că mă agit prea tare. Ştiu, denumirea de PR este foarte pompoasă. Ea spune însă pe scurt faptul că vorbesc întruna, găsesc lucruri pentru toată lumea, aflu noutăţi, organizez, modific, alerg şi, cel mai important, zâmbesc mult.

Ai doi copii – și toată lumea știe deja în școală că centrul vieții tale este familia. Ce-ți place cel mai mult, în relația ta cu copiii?

A.N.: Copiii mei sunt parte din mine, datorită lor mă trezesc dimineaţa şi mă dau jos din pat, indiferent cât de bine sau rău mă simt. Ei m-au făcut un om mai bun şi mai deştept. Pentru ei am pornit un blog, pentru a-mi putea mărturisi dragostea şi lupta de a-i creşte. Sper că, atunci când vor creşte, vor citi şi se vor amuza. Şi vor mai trece şi pe la mine şi tatăl lor din când în când. Nu spun vorbe mari când afirm că familia îmi dă putere. Am trecut prin varii experienţe şi, de fiecare dată, le-am depăşit cu brio tocmai pentru că am avut spatele asigurat. Indiferent cu ce mă ocup în timpul zilei, seara îmi aud toţi băieţii cum respiră (soţul intră şi el la băieţii) şi mă liniştesc. Fiecare zi este un dar, căci am norocul de a fi mama copiilor mei.

Şi, ca să răspund la întrebare, la Andrei (cel mare) îmi place că este blând, respectuos, generos şi nespus de frumos (eu râd de el şi îi spun că are vocaţie de Maica Tereza). La Petru (cel mic) îmi place faţa lui (seamănă perfect cu mine), glasul dulce şi peltic şi modul în care se aruncă cu bucurie înspre orice experienţă nouă.

 

Ai o experiență consistentă în Social Media – și anul acesta ai început deja să faci niște recomandări foarte interesante pe Facebook. Ce-ți place la Facebook?

A.N.: Îmi place Facebook, pentru că se mişcă în ritmul lumii noastre şi pentru că pot păstra legătura cu persoane apropiate mie, dar pe care le văd mai rar. În plus, pentru că am coordonat şi conturi de social media (şi Google plus, LinkedIn, Pinterest, nu numai Facebook), am înţeles că se poate comunica aici într-un stil relaxat, jucăus, plin de emoţie, ceea ce mi-a convenit de minune. Nu-mi place deloc ceea ce este formal, nu mă dau în vânt după cei care se iau prea în serios.

Ai vreun vis pe care ai vrea să-l realizezi în următorii ani?

A.N.: Nu mă gândesc în termeni de ani. Vreau doar să-mi imunizez bine copiii, să se îmbolnăvească din ce în ce mai rar, să citesc tot ce prind, să ajung în Danemarca şi la New York.

New Native-speaking English Teacher on board: Jessica Miller!

DSC03615

Jessica Miller se alătură, începând cu acest an, echipei deja foarte puternice de profesori nativi de limbă engleză din Liceul Teoretic Școala MEA. Am încercat să aflăm povestea ei – și să descoperim cum vede Jessica lumea, în general, și în particular predarea limbii engleze și România.

Școala MEA: So you’re an American – and you’ve studied in Pennsylvania. Why choose Romania as a country to live abroad?

How did you get here, really? 

Jessica Miller: Many are quite intrigued to figure out why I chose Romania. I knew I wanted to teach in Europe and when I was applying for the Fulbright Program (a US grant that places Americans abroad to teach for an academic year), I was only allowed to apply to one country. I wanted to choose a country that I was less familiar with in order to have a unique experience and the more I researched Romania (the geography, history, culture, language etc), the more I found myself eager to experience it for myself. I have no regrets about choosing Romania. It has been a challenging and rewarding experience. After my Fulbright grant was completed in Timisoara, I wanted to continue teaching in Romania and therefore accepted a position at a public school in Timisoara. It was difficult to say goodbye to my students last year because of how much I cared about them, but teaching at a school like Liceul Teoretic Școala Mea, with its emphasis on academic success, wonderful resources, and attentive parents, I feel, will be an even greater experience professionally.

What about teaching – is this a great passion of yours? Do you love students a lot – or do you love developing yourself and testing your limits – see how much you can take? :)

J.M.: From a very young age, I knew I wanted to be a teacher. Making a difference in students’ lives, motivating them to succeed, watching them progress—nothing touches my heart more. Part of my educational philosophy is that learning is a lifelong process. This is evident in the way I conduct my classrooms but even beyond this, I personally strive to continue to learn. In particular I have a strong curiosity for cultures and places. Therefore, teaching and learning are probably my two biggest passions. Through teaching abroad, I have been very fortunate to combine my passions and live my life in a very fulfilling way.

What do you like most about Bucharest, in your short experience living in this metropolis – and what do you least like?

J.M.: What I like about Bucharest so far is that there are a lot of things to do and there is more of a variety of international people and restaurants here than in other parts of the country. Also, Herăstrău Park is beautiful, and there are so many other parks and places I haven’t explored yet. I suppose at times I will dislike the crowded and busy atmosphere that is common for bigger cities.

 

Do you have a great wish – or a special plan you want to fulfill?

J.M.: At school, I will teach and speak only in English of course, but it is my hope that outside of school I will work on learning and improving my Romanian. I think learning a language is an amazing achievement and that it enriches our lives.

 

Scoala noastra

NEWS

Comments are closed.