Drama Week la final. Câștigătorii Oscarurilor

După o săptămână de pregătiri intense – pentru actori, regizori și echipele tehnice, dar și pentru profesorii care au lucrat alături de trupele noastre de teatru – drama week a ajuns la final. Joi după-amiaza am văzut, pe scena din Cafeteria, șapte piese de teatru, una mai reușită decât cealaltă! 

La finalul spectacolelor prezentatorii noștri au înmânat douăsprezece Oscaruri. Ai căror câștigători îi găsiți în lista de mai jos. Felicitări tuturor! 

Best Actress – Diana Marinca, VIII & IX
Best Supporting Actress – Daria Frunzulică, V B
Best Actor – Matei Popescu, VII B 
Best Supporting Actor – Tudor Simionescu & Stefan Costescu, 5 B (“The Minions”)
Best Director – Ana Mocanu, V A
Best Makeup – 6B
Best Sound/ SFX – VI B
Best Poster – VII A
Best Class Performance – VI A
Best Technical Performance – V A
Best Male Costume – Tudor Gavrilescu, VII A
Best Female Costume – Georgia Canură, VI A

Invitație pentru părinți: Lawrence J. Cohen din nou în România!

Parentime  il aduce din nou in Romania pe faimosul psiholog american LAWRENCE J. COHEN , autorul bestsellerului Retete de Jocuri.

Duminica, 25 mai, el va sustine doua ateliere pentru parinti, ‘’Creste-ti copilul prin joc. Creste-l istet’’ si ‘’Frici, framantare, joc si relaxare’’

Atelierul 1 (10 :00 – 13 :00) –  Creste-ti copilul prin joc. Creste-l istet

Acum, ca esti parinte, intra din nou in lumea copilariei si creste-ti copilul prin joc. Si astfel vei avea mereu la indemana cheia catre sufletul lui.

Pentru copii joaca reprezinta pregatirea pentru viata – copiii privati de joaca nu au cai neurale,  abilitati sociale, aptitudini de supravietuire. Jucaria favorita a copilului este parintele si odata devenit adult unele dintre cele mai frumoase amintiri pe care le are un copil nu sunt legate de jucarii sau vacante exotice ci de timpul frumos petrecut in joc.

 Vino sa inveti:

  1. Cum sa construiesti o relatie mai apropiata cu copilul tau
  2. Cum sa il ajuti sa aiba incredere in el
  3. Cum sa rezolvi probleme cu care te confrunti in fiecare zi cum ar fi:  Comportamentele nedorite, certurile, tipetele, pedepsele, rivalitatile dintre frati

Atelierul 2 (15:30 – 18:30) – Frici, framantare, joc si relaxare

Vino la conferinta Frici, framantare, joc si relaxare si descopera cum iti poti ajuta copilul sa-si depaseasca temerile si framantarile prin joc.

Viata nu e neaparat plina de pericole. Iar fricile si anxietatile parintilor nu trebuie sa fie si ale copiilor. Viata e frumoasa si plina de posibilitati extraordinare. Copiii trebuie sa-si infranga fricile, reale sau imaginare, si sa aiba curajul sa se aventureze, curajul sa incerce, curajul sa traiasca. Vino la conferinta si descopera cum iti poti ajuta copilul sa-si depaseasca temerile si framantarile prin joc.

Lawrence J. Cohen, specializat in psihoterapia copiilor prin joc, va prezenta in cadrul conferintei mecanismul de instalare a fricii la copii, jocuri si tehnici inedite de infruntare si depasire a fricii, precum si metode de recastigare a increderii de sine.

Curaj! Vino pe 25 mai 2014, la Hotel Hilton Bucuresti, la conferinta lui Lawrence J. Cohen

Folosind codul de reducere SCMPRT10 beneficiati de un discount de 10% la inregistrarea pe site-ul http://www.ateliereledeparenting.ro/inscriere/

Mai multe detalii despre conferinta gasiti pe www.ateliereledeparenting.ro.

Anti-Detention League – câștigătorii lunii martie. Program de distracție la Stalingrad Arena!

Elevii claselor a V-a A, a V-a B şi a VII-a A au fost desemnaţi câştigătorii lunii martie la competiția Anti-Detention League, deoarece au înregistrat cele mai puține consemnări din Liceul Teoretic Școala MEA în condica clasei, pe tot parcursul lunii.

De asemenea, în această lună vor fi premiaţi şi elevii clasei a VII-a B împreună cu elevii de la clasa a VI-a B – Didilă Alexandru, Arseni Ilinca, Andreescu Daria, Dică Maria, Uceanu Ana Maria, Vasile Carina, Tănase Mara, Văllimărescu Ioana – care s-au evidenţiat cu un comportament foarte bun în timpul anului şcolar.

Câștigătorii vor primi, de această dată, un program de distracţie la Stalingrad Arena!

Marți, între orele 14.30-16.30, la Stalingrad Arena vor merge elevii claselor VII-a A, VII-a B plus elevii premiaţi de la clasa a VI-a B, iar miercuri între orele 09.00-11.00 vor merge elevii claselor a V-a A şi a V-a B.

Felicitări elevilor clasei a V-a A, a V-a B şi a VII-a A câștigători ai Anti-Detention League în luna martie pentru comportamentul foarte bun din timpul orelor!

Shopping cultural: “Les 400 coups” de Francois Truffaut. Luni, de la 14.30, la Cinemateca Eforie

Luni, 7 aprilie, de la 14.30, în cadrul săptămânii Şcoala Altfel, elevii clasei a IX-a şi ai claselor a VII-a vor viziona, la Cinemateca Eforie, “Les 400 coups“, al lui Francois Truffaut. Un film clasic de referinţă, “Les 400 coups” va fi vizionat în cadrul programului de Shopping Cultural al Liceului Teoretic Şcoala MEA.

Filmul a fost inclus în top ten-ul British Film Institute al peliculelor pe care un tânăr trebuie să le vadă până la vârsta de 14 ani iar proiecţia va fi organizată special pentru programul de Shopping Cultural –Liceul Teoretic Scoala MEA şi va fi urmată de o dezbatere cu directorul Cinematecii Eforie, criticul de film Mihai Fulger. 

“Filmul este doar partial autobiografic. Ceea ce pot să spun este că nimic nu este inventat. Ceea ce mi s-a întâmplat mie şi altora, unor băieţi de vârsta mea, sau unora ale căror poveşti le ştiam din ziare. Nimic nu este ficţiune pură dar nici nu se poate vorbi de un film în întregime autobiografic” – Francois Truffaut, 1959 (Telecine).

Programul de Shopping cultural este un program interdisciplinar care îşi propune: 1. Un prim contact evenimente culturale şi opere culturale de referinţă – târguri de carte, filme clasice, piese de teatru, concerte, muzee, conferinţe; 2. Oferirea unor repere culturale prin contactul nemijlocit cu actul cultural şi formarea unei viziuni de ansamblu despre ceea ce înseamnă cultura de calitate; 3. Formarea gustului pentru filme, piese de teatru, concerte şi evenimente culturale de calitate şi dezvoltarea gândirii critice, dincolo de programa liceală.

Transportul până la Cinemateca Eforie va fi asigurat cu busurile şcolii. Elevii vor fi însoţiţi de prof. Silvia Hainarosie, prof. Dana Nicorici si prof. Cătălin Sturza. Vizionarea şi dezbaterea se vor încheia la ora 16.20.

Cambridge YLE Exams – marți, 8.04, în Liceul Teoretic Școala MEA

Marți, 8 aprilie 2014, Liceul Teoretic Școala Mea va desfășura, în colaborare cu Consiliul Britanic, examenul de limba engleză CAMBRIDGE YLE (Young Learners Exam), care este structurat pe trei niveluri de dificultate: STARTERS (pentru clasa a II-a), MOVERS (pentru clasa a III-a) şi FLYERS (pentru clasa a IV-a). Examenul se finalizează cu obţinerea unui atestat Cambridge pentru copii. Fiecare examen în parte cuprinde trei probe: scris/citit, ascultat şi vorbit.

Pentru o mai bună familiarizare a elevilor cu structura acestor examene, Şcoala MEA a finalizat deja programul de pregătire suplimentară a elevilor prin aplicarea unui număr de trei simulări complete de examen. Părinții sunt rugați să asigure sosirea la şcoală a copiilor în timp util (ora 8.50 a.m.) în ziua examenului.

Ioana Văllimărescu: premiul al III-lea pe țară la concursul „Desenează maşina visurilor tale”

Eleva Ioana Văllimărescu din clasa a VI-a B a Liceului Teoretic Școala MEA a obţinut premiul al III-lea pe ţară, în data de 20 martie 2014, la concursul „Desenează maşina visurilor tale” organizat de Firma Toyota România.

Mulțiumită acestui premiu, eleva Ioana Văllimărescu va fi înscrisă in competiţia internaţională organizată de Toyota Motor Company din Japonia în luna august. Eleva a fost coordonată profesorul de educație plastică Ionuţ Theodor Barbu

 

Scoala noastra

NEWS

Comments are closed.