Ioana Văllimărescu – Premiul Reprezentanței Comisiei Europene în România la concursul Ziua Europei!

20141121_084109

Ioana Văllimărescu, elevă în clasa a VII-a B, în Liceului Teoretic Școala MEA, a obținut, sub coordonarea profesorului Ionuț Barbu, Premiul Reprezentanței Comisiei Europene în România , pentru nivelul gimnazial, la cea de-a cincea ediție a concursului de desene Ziua Europei. Felicitări! 

Întâlnire cu Marius Chivu. Azi, de la 15.00, la Bastilia!

15 copy

Astăzi ajungem deja la a treia întâlnire a proiectului cultural LogoSGift, proiect inițiat de Liceul Teoretic Școala MEA și de Grupul Librarium – Librăria Bastilia. După cum știți, această inițiativă dorește să vă prezinte, în carne și oase, nume importante ale literaturii și culturii noastre. Pe unii îi regăsiți deja în manuale, pe alții îi veți studia în curând. Toți însă își merită locul pe rafturile bibliotecii noastre și în inimile noastre.

Astăzi îl cunoaștem pe scriitorul Marius Chivu – despre care vom discuta despre Cuvinte mari cu oameni în creștere! Marius Chivu este un tânăr scriitor care a debutat publicistic în anul 2000 cu recenzii literare în revista România literară și editorial în 2012 cu volumul de poezie “Vîntureasa de plastic”.

Ulterior, a publicatjurnalul de călătorie Trei săptămâni în Himalaya (Editura Humanitas, 2012), în 2013 a coordonat volumul Ce-a vrut să spună autorul (Editura Polirom, 2013) o colectie de 27 de interviuri cu scriitori români din mai multe generații. I-a apărut și volumul de povestiri Sfîrșit de sezon.

De nouă ani este redactor-editor la revistele Dilemateca și la Dilema veche, iar de alți cinci ani colaborator al revistei Elle.

Împreună cu Florin Iaru (cu care ne vom întâlni în curând), conduce un atelier de scriere creativă, parte a unui proiect online amplu, revistadepovestiri.ro.

Ne vedem, așadar, la 15.00, la Bastilia – în compania lui Marius Chivu!

Următoarea întâlnire va avea loc pe 18 decembrie, în același spațiu avangardist al Librăriei Bastilia, avându-l ca invitat pe Florin Iaru.

 

Drama Christmas Show – pe 15 decembrie, în Liceul Teoretic Școala MEA!

drama christmas show

Ne-am obişnuit cu toţii ca în fiecare an, de Crăciun, să petrecem o seară prietenoasă „în familie” – familia Şcoala MEA. Anul acesta, în data de 15 decembrie, copiii dvs. vă invită la teatru. În cadrul spectacolului veţi viziona piese de teatru susţinute de elevii claselor pregătitoare, I-a şi a II-a. După spectacol vă invităm la vin fiert, ceai, turtă dulce şi prăjiturele.

Spectacolul de teatru va începe la ora 15.00 şi va dura până la ora 17.10, când alături de copii ne vom întâlni să ne urăm un an nou fericit cu împliniri, sănătate şi multe bucurii!

Vă aşteptam cu drag! Liceul Teoretic Şcoala MEA

Premiile la Concursul Național Euclid, Limba și Literatura Română, Etapa I

euclid color

Doamnelor și domnilor, 

Vă prezentăm premiile la Concursul Național Euclid, Limba și Literatura Română, Etapa I. Pentru a vedea/descărca tabelul cu rezultatele, click pe acest link! 

Felicitări tuturor participanților! 

Ce am învățat la moara de hârtie din Comana

CAM01030

La atelierul Moara de hârtie din Comana elevii din Liceul Teoretic Școala MEA au ajuns într-un loc magic, unde au aflat povestea Morii de hârtie din secolul al XXI-lea, cât de interesant este procesul prin care se obținea hârtia în trecut şi au realizat chiar ei, cu mânuțele lor, o foaie de hârtie, pe care mai apoi au luat-o acasă! Vedeți o galerie foto din cadrul atelierului nostru aici! 

Un alt punct important de atracție al excursiei noastre a fost Mănăstirea Comana.

Știați că Mănăstirea Comana este ctitoria lui Vlad Ţepeş? Ea a fost ridicată în anul 1461. Din cauză că Mănăstirea a căzut în ruină, boierul Radu Şerban a început zidirea unei noi mănăstiri pe locul celei dintâi. Şerban Cantacuzino a restaurat, mai apoi, întreaga mănăstire Comana, în stil brâncovenesc, la sfârșitul secolului al XVII-lea.

A fost o zi excelentă în care ne-am distrat şi am aflat multe lucruri interesante, la Comana!

Începe Science Week – la primar!

science week

Săptămâna aceasta, între 17-21 noiembrie, elevii de nivelul primar al Liceului Teoretic Școala MEA sărbătoresc Săptămâna Științei. Astfel, fiecare clasă în parte va participa la experimente care mai de care mai interesante. Copiii vor pune în scenă tot felul de trucuri, pentru a înțelege ce se ascunde în spatele unor fenomene științifice: de la Stafidele dansatoare la Curcubeul din lapte până la Am să mănânc râme (sic!) și la înțelegerea procesului de dizolvare sau a celui de închegare a laptelui.

Clasele a III-a sunt beneficiarele și ale unor ședințe demo sub marca e2 Young Engineers, o călătorie de o oră bazată pe descoperire și învățare, construind diverse modele din piese LEGO® și K’nex® care sunt cunoscute și îndrăgite de copiii din toată lumea.

 Le dorim tuturor elevilor noștri inspirație și succes!

Scoala noastra

NEWS

Comments are closed.