Program artistic :)

DSC_0101

Mai avem, încă, poze din tabăra din vara aceasta – și mai avem și câteva zile de vacanță. Vă invităm, așadar, la un program artistic!

Cambrdige FCE: au sosit rezultatele!

rezultate cambridge fce

Doamnelor și domnilor,

Au sosit rezultatele Cambrdige FCE (Fist Certificate English)!!!
Cei 25 de candidaţi din Liceul Teoretic Școala MEA au obţinut următoarele rezultate:

GRADE A – 6 elevi 
GRADE B – 5 elevi
GRADE C – 14 elevi

Toți candidații din Liceul Teoretic Școala MEA au trecut examenul! 

Multe felicităăări! 

Pentru a vedea rezultatele detaliate, vă invităm să faceți click pe acest link: http://goo.gl/tq1LMd

Ioana Manea: Îmi place enorm ceea ce fac şi cred că zilnic îmi joc rolul vieţii!

ioana manea cover

Ioana Manea este profesoara care i-a pregătit, anul acesta, la matematică pe elevii claselor a VIII-a care au obținut, pentru Școala MEA, la Examenul de Evaluare Națională, locul al 3-lea, pe București, și locul 15, pe țară! A absolvit Facultatea de Matematică-Informatică a Universității din București, a venit la catedră dintr-un job bine plătit, din programare, și pune foarte multă pasiune în munca de la catedră. Se consideră, în meseria ei, un fel de antrenor al unor sportivi de performanță.

 

Școala Mea: Anul acesta a fost un “an de foc”: ai trecut cu clasele a VIII-a prin Evaluarea Națională 2015 și ai contribuit la rezultatul excepțional obținut de Școala MEA: locul al 3-lea, pe București, și locul 15, pe țară, în clasamentul examenului. Ce crezi – în calitate de profesor care a participat direct la pregătirea elevilor – că a contribuit la acest rezultat?

Ioana Manea: Doamne, ce frumos sună, nu? Locul 3! Mă bucur enorm pentru copiii mei! EI meritau asta după tot efortul depus. Rezultatul obţinut vine după patru ani de muncă… teme multe… supărări, bombăneli, şi iar teme…, dar au înţeles de la bun început că, dacă îmi vor respecta ritmul de lucru impus şi exigentele de rigoare, la final vom zâmbi împreună. Se pare că mi-a ieşit – aşa cum de fapt se întâmplă în ultimii cinci ani!

Este evident că, în clasa a VIII-a, unii au muncit mult mai mult – şi s-a văzut. Cred că au contat foarte mult şi orele de pregătire din ultima săptămână – am reuşit să recapitulez materia de patru ani în cinci zile! Extrem de utilă a fost şi ziua de marţi – o zi înaintea examenului – când eu, împreună cu „gaşca” de 21, am lucrat 9 ore de matematică… A fost ziua decisivă pentru foarte mulţi dintre ei. Au fost toţi prezenţi, iar unele subiecte lucrate au fost „teribil de inspirate”.

 

Ș.M.: Cum au fost subiectele la matematică? S-a spus că au fost mai ușoare ca în alți ani.

I.M.: Dacă voi spune că mă deranjează aceste comentarii se poate considera că sunt subiectivă. Din punctul meu de vedere, subiectele din ultimii trei ani au acelaşi grad de dificultate. Mediu. În anul 2013 şcoala noastră a avut, din nouă elevi, șase cu nota 10 la matematică, unul cu 9,90, iar doi cu 9! Acela a fost anul în care, faţă de 2012, subiectele au fost vizibil mai uşoare. Mie îmi place să le spun digerabile!

Cei care sunt răutăcioşi şi numesc aceste subiecte uşoare ar putea să vină… eventual… cu următorul argument: era primul an în care la matematică apăreau, în plus, în Programă, „Corpurile rotunde” (cilindru, con, trunchi de con, sferă) şi copiii nu au primit nicio problemă cu aşa ceva. Da! Se putea muuult mai greu! Dar să nu uităm însă că, pentru un asemenea examen, copiii au avut enorm de învăţat. Programa este înfiorător de bogată şi complexă pentru patru ani!

poza 2 ioana

 

Ș.M.: Predai matematica și la liceu. Acum doi ani ai început să predai la clasa a IX-a – care, între timp, a ajuns clasa a XI-a. Cum a fost reacomodarea cu matematica de liceu?

I.M.: Extrem de uşoară şi de plăcută! Îmi era dor! Partea grea însă venea de-abia după primele săptămâni, când am făcut trecerea de la nouă ore de matematică pe săptămână la doar patru! Copiii erau ai mei din clasa a V-a şi eram obişnuiţi să lucrăm într-un anumit ritm… dar ne-am acomodat şi am depăşit aceste mici neajunsuri cu teme pentru acasă uneori destul de chinuitoare!

Este minunat să-i vezi cum „cresc” din toate punctele de vedere sub ochii tăi!

 

Ș.M.: Pe cei de la a XI-a îi așteaptă, în 2017, un examen de maturitate/Bacalaureat. Lumea se teme tare de BAC-ul acesta; ce înseamnă o pregătire „de succes” pentru Bac?

I.M.: Mai întâi vom trece Simularea Bacalaureatului. Cred că cel mai simplu răspuns este acesta: din prima orăde matematică din clasa a IX-a NOI ne pregătim pentru Bac. Nu exagerez cu nimic! Consider că şi subiectele de Bac sunt de nivel mediu, iar nota maximă se poate obţine extrem de uşor: conştiinciozitate, perseverenţă şi TOATĂ materia asimilată corespunzător.

Îmi doresc din tot sufletul să obţin cu ei măcar aceleaşi rezultate precum în vara lui 2013 la Evaluarea Naţională! Doar după aceea voi dezvălui „reţeta”. Nu-l poţi întreba pe antrenor ce strategie are pentru Finală!!! Eu schimb uneori tactica de joc de pe o zi pe alta şi îmi doresc de la an la an să îmbunătăţesc TOT!

poza 3 ioana

 

Ș.M.: Ai terminat facultatea de Matematică-Informatică. Ai fi putut să lucrezi în programare, care e considerat un domeniu mai rentabil. De ce ai ales să rămâi în învățământ?

I.M.: Am terminat facultatea în vara lui 1997, iar de la 1 octombrie, în anul respectiv, şi până în 2001 am lucrat ca matematician într-o firmă. Am ţinut foarte mult să NU mă numesc programator. Nu simţeam că este asta meseria mea. Am făcut multe cursuri în perioada respectivă, printre care şi cel de Manager de Resurse Umane. Toţi colegii mei s-au angajat apoi pe bani buni, dar nici asta nu simţeam că mă caracterizează. Eu din anul I de facultate am pregătit copii pentru examene…

Satisfacţia pe care ţi-o dă strângerea în braţe a unui copil care ţipă: „Doamnaaaa profesoaraaaaa.. am luat zeceeeee!” nu se compară cu nimic! Bucuria şi chipul unui copil care, după multe explicaţii, reuşeşte să rezolve singur un exerciţiu sunt incredibile! Îmi place teribil să le demonstrez elevilor mei că materie mai uşoară ca matematica nu există şi este minunat atunci când un elev în clasa a V-a nu vrea să audă de ora de mate, iar… după ceva vreme doreşte ore mai multe de mate pe săptămână!

Programarea nu va oferi nicicând asemenea bucurii şi „hrană pentru suflet”, cum eu chiar simt că-mi oferă elevii mei!

 

Ș.M.: Meseria de profesor, se spune, înseamnă și un pic de actorie – sau un pic mai multă actorie. Cum se împacă un matematician cu acest rol, de actor?

I.M.: Sunt de acord cu ideea aceasta doar în situaţia următoare: indiferent de problemele personale, atunci când intru în clasă şi încep ora UIT de orice şi îmi fac meseria cum pot eu mai bine. Îmi „joc rolul” astfel încât elevii mei nu vor bănui nicio secundă că poate de-abia mă mai ţin pe picioare sau… altele…

Elevii mă cunosc uneori atât de bine încât s-a întâmplat să spun că totul este ok, dar ei să-mi citească pe chip suferinţa!

Îmi place enorm ceea ce fac şi cred că de fapt zilnic îmi joc rolul vieţii!

 

Ș.M.: Ce planuri de vacanță ai? Mergi în vreun loc deosebit, în vara asta?

I.M.: Îmi doresc mult să petrec ceva mai mult timp cu familia mea: băiatul şi soţul meu. Lor le dedic foarte puţin timp pe parcursul anului şcolar şi uneori mă simt tare vinovată că nu pot să-mi organizez timpul altfel sau… să fac ziua să aibă mai mult de 24 de ore!

Mi-e tare dor să citesc!!! Să văd un film bun!

Ne doream să vizităm o insulă din Grecia nevăzută încă, dar, în lumina recentelor evenimente, cred că, probabil, vom merge în locul unde fiul meu se simte cel mai bine – Turcia, Antalya.

 

Au început înscrierile la Liceul Teoretic Școala MEA!

DSCN6943

Au început înscrierile la Liceul Teoretic Școala MEA! Vă așteaptă o clasă cu profil real, specializarea științele naturii. 
Suntem mândri să vă așteptăm candidaturile pentru liceul care s-a situat, anul acesta, pe locul 3, pe București, și pe locul 15, pe țară, la Examenul de Evaluare Națională. Pentru a ne contacta, vă invităm să porniți de la acest formular: http://goo.gl/YsKLma. Sau de la pagina de aici: http://goo.gl/MbTuCD!

Șapte motive pentru a alege Liceul Teoretic Școala MEA!

DSCN6523

Iată – după focurile Examenului de Evaluare Națională, unde Liceul Teoretic Școala MEA s-a situat pe locul 3, pe București, și locul 15, pe țară – șapte puncte forte ale programelor noastre liceale:

1. Programe de studii acreditate național care integrează elemente din curriculumul britanic în structura curriculară națională; 
2. Cursuri susținute în limba engleză, cum ar fi: Istoria Angliei, Geografia Angeliei și SUA, Studii de Cultură si Civilizație Britanică pentru profilul bilingv și Cursul Cambridge IGCSE Mathematics pentru profilul real; 
3. Pregătire pentru examenele Cambridge IGCSE și IELTS
4. Strategii didactice moderne aplicate de o echipă de profesori români și profesori vorbitori nativi de limba engleză;
5. Excelența profesională a programului educațional și a echipei didactice asigură pregătirea unor absolvenți de succes în orice sistem educațional universitar al Uniunii Europene; 
6. Puteți alege între trei profiluri: Real (matematică-informatică), Real (științele naturii) și Uman (științe sociale).
7. Perspectiva acreditării Cambridge, pentru programele liceale, în următorii ani;

Vă invităm să aflați mai mutle despre programele noastre liceale de pe site-ul Liceului Teoretic Școala MEA – de aici: http://goo.gl/y0hqaU

Pe cei interesați de înscrieri îi invităm să ne contacteze prin intermediul formularului de aici: http://scoala-mea.com/site/inscrieri/

Liceul Teoretic Școala MEA – LOCUL 3/București înaintea contestațiilor la Evaluarea Națională 2015!

cover gimnaziu

Doamnelor și domnilor, s-au afișat rezultatele pentru Evaluarea Națională 2015. Înaintea contestațiilor, Liceul Teoretic Școala MEA ocupă – cu media/școală 9.40 – LOCUL 3 pe București și LOCUL 15 pe întreaga țară! http://goo.gl/UUlFxI
Muuulte felicitări pentru candidații noștri!! 
Pentru a descoperi rezultatele individuale ale candidaților vă invităm să accesați platforma Edu.ro, aici: http://goo.gl/Zt3Rth

Scoala noastra

NEWS

Comments are closed.