Dimineți aglomerate

de Deea N. (clasa a VIII-a C)

Înfașurat într-o mantie de lumină, soarele călătorește deasupra tuturor. Razele lui luminează străduțele mici din aglomeratul New York.

Cladirile, care par niște uriași printre oameni, mai au puțin și ating linia orizontului.

Unul dintre lucurile speciale pe care ți le poate oferi un oraș aglomerat este oportunitatea de a te descoperi pe tine înșuți. Cerul senin parcă sclipește în lumina soarelui. Când unii închid afaceri de milioane, alții încercă să își croiască un drum în viață. Frumușețea  orașelor mari este că poți observa multe tipologii de oameni. Culorile aprinse ale graffti-ului devin încet,încet atracțiile principale ale turiștilor. Arta stradală este un nou mod în care tinerii pun mult efort. Statuia Libertații ne zâmbește din depărtare, amintindu-ne faptul că suntem o țară liberă, dând un prilej de bucurie fiecăruia, Chipurile a milioane de oameni învăluite într-o lumină caldă parcă îmi zâmbesc.

Orașul New York va avea mereu un loc special în inima mea.

Dimineața în oraș

de Oana O. (clasa a VIII-a C)

Atmosfera solitară cuprinse  deodată culmile orașului. Vântul rece mișcă ușor crengile goale ale copacilor, doar ici-colo se zărește câte o persoană hoinărind îngândurată pe străzile pustii. Nicio mașină, niciun biciclist, doar o liniște apăsătoare. Picături rotunde de ploaie se țes în perdeaua cenușie a văzduhului. Brusc, zimții de gheață ai soarelui aleargă spre pământ.

Totul începe să prindă energie! Viețuitoarele somnoroase ies încet, încet din cuiburile lor, păsările încep să zboare voioase de colo-colo, iar mugurașii dezmierdati de soare încep a se umfla de bucurie. Casele oamenilor sunt copleșite de lumina firavă a dimineții, încet, încet și aceștia prind viață. Parcă orașul s-a trezit din nou!

Acum străzile încep să se aglomereze din ce în ce mai mult, parcă ajung să roiască din toate părțile. Monștri mobili fug grăbiți pe autostrăzile acum pline! Iar lumea începe o nouă zi!