HOȚUL DE CAȘCAVAL

De Ana G. (clasa a IV-a B)

Geronimo are 26 de ani și adoră aventura. El mereu descoperă ceva nou, dar niciodată nu e mulțumit de el insuși. Acum căteva zile și-a propus să plece în căutarea hoțului de cașcaval.

A plecat într-o zi însorită, luându-și tot ce i-a trebuit pentru o călătorie lungă.

Geronimo a trecut de râul Mith și a mers într-un picior în Pădurea cu un Picior. Se spune că dacă nu mergi într-un picior în pădurea aceea vei fi mâncat de dragoni. A trecut prin Tărâmul Trecător, apoi prin Sabia de Aur și a ajuns într-o peștera plină cu lilieci unde l-a întălnit pe însuși Hoțul de Cașcaval. Neajutorat si flămând de mai multe zile, acesta a fost o pradă ușoara.

La întoarcere, Tarâmul Trecător se schimbase, iar Geronimo nu mai înțelegea nimic. Gardianul păzitor al tărâmului i-a explicat că acest tărâm se schimbă din oră in oră.

Mergănd mai departe, Geronimo a întălnit o pasăre uriașă care plângea pentru că nu avea niciun prieten. Și-a amintit că avea in rucsac o poțiune care dădea viață la orice. A luat un măr și a turnat poțiunea. Mărul a început sa vorbească. Pasărea s-a oprit din plăns și i-a mulțumit. El a întrebat-o cine este, iar pasărea i-a răspuns încet că este regina tărâmului. Pasărea la rândul ei l-a întrebat de unde vine și dacă îl poate ajuta cu ceva. Geronimo a rugat-o să îl ducă acasă. Pasărea l-a luat în spate și au plecat.

Odată ajuns în casa lui din orașul natal, Geronimo a primit multe medalii și a devenit șeful agenției de detectivi. Era așa de fericit!

Cu minusurile călătoriei, dar și cu plusurile ei, a reușit să treacă nevătămat și a promis că se va întoarce în curând cu noi aventuri..