Regina anotimpurilor

de Flavia T. ( clasa a VIII-a C)

Toamna este anotimpul contrastelor. Își etaleaza cu mândrie paleta de culori și risipește miresme dulci și amărui. Prin ochii lumii toamna este mohorâtă, iar brizele aspre o fac tânguitoare. În afara orașului, unde grijile dispar și atmosfera rustică îți dă un sentiment bucolic, frunzele încep un vals lin.

A treia fiică a anului s-a instalat peste întreaga natură. Soarele, bila roșie de foc, acum se ascunde după norii cenușii și plini de apă. Toamna este anotimpul care oferă tot atâtea motive să o iubești, cât si să o privești cu antipatie.

Miile de culori ale răsăritului mă uimesc. Un fior îmi străbate trupul înfrigurat la dispariția soarelui printre nori. Știu că nu o să mai revăd mingea de foc prea curând, deoarece regatul care este toamna era dominat de nori gri și ploaie. Pic! pic! se aud picăturile pe geamurile caselor care radiază căldură.

Toamna, cu părul ei arămiu te seduce și te lasă gol și înfrigurat. Te părăsește și după te găndești la vremea bună de altădată, care nu știi dacă o s-o mai vezi vreodată..