Universul meu ne-nțeles

de Dragoș P. (clasa a VII-a C)

Pământul… planeta noastră care ne-a dat viață, ce continuă să ne dea viață și la un moment dat să ne-o ia. Planeta ce ne oferă mâncare, bucurie și iubire zi de zi. Cu toate că astfel de minunății ne sunt date de această planetă numită Terra, noi nu oferim nimic în schimb. Nu! Noi doar luăm ce vrem și poluăm natura, sufletul Terrei, mama noastră, a părinților și a moș-strămoșilor noștri. Lumea plină de culori și de viață este luată tocmai de „copiii” acestei Planete Albastre, adică de noi, oamenii.

Imaginați-vă un apus de soare, o frumusețe indescriptibilă, ce nu poate fi comparată cu aurora boreală, nu poate fi asemănată nici cu o ploaie de meteoriți, frumusețea pe care au onoarea de a vedea-o ochii noștri este datorată Pământului. Copacii, florile ce înmiresmează împrejurimile prin parfumul lor deosebit și prin aspectul lor zeesc. Soarele, steaua veșnic aprinsă de culoare aurie ce ne zâmbește zi de zi și ne bucură diminețile. Oceanele și mările, o lume ce aparține izvoarelor încă nedescoperite, o enigmă albastră, o casă enormă pentru miliarde de animale. Luna, cea mai bună prietenă a soarelui, o lanternă ce ne luminează calea când în viața noastră este beznă și copiii ei, stelele ce ne îndrumă calea spre fericire și ne bucură ochii cu o privire sfâșietoare.

Glia, darul pentru toți oamenii de la țară, fără de care n-am putea trăi. „Mama” tuturor legumelor și fructelor ce ne fac sănătoși și ne bucură apetitul. Munții, o minune a acestei lumi, ce ne introduc în cap gândul de libertate și plăcerea de a te juca în zăpadă cristalină.

Uite câte minunății are această planetă de oferit! Dar noi, ca niște orbi, nu le vedem și trecem peste ele, ba mai mult, le distrugem.

Ce este pământul? Pământul este casa noastră a tuturor, ce ne colorează viața și îi dă un sens în acest univers nesfârșit.

Așa că, propun un proiect. Fiecare dintre noi să planteze o floare, orice fel de floare! Nu contează! Ce-i drept, cu o floare nu se face primăvară, dar dacă ar planta fiecare om din această lume măcar o floare, am putea înverzi planeta și să-i redam adevaratul ei potențial, să o facem un Rai pe pământ!