Viața unui adolescent

de Dragos P. (clasa a VII-a C)

Salut! Mă numesc Dragoș. Fiind un adolescent de apoape 13 ani, pot spune că am avut o grămadă de visuri și nenumărate hobby-uri. Primul meu pas important în viață a fost grădinița. Aceasta a fost sămânța de la care au pornit cunoștințele și vocabularul meu de limba engleză. În clasele primare mi-am făcut o grămadă de prieteni cu care țin legătura și acum, deși suntem, în prezent, la școli diferite. Tot în clasele primare, am avut norocul de a avea cea mai bună si înțelegătoare învățătoare din câte există. Zi de zi mergeam în parc unde obișnuiam să mâncăm înghețată și ne distram la maxim. Noi aveam și o tradiție de a participa an de an  cu o scenetă de teatru muncită din greu la un concurs numit „Mark Twain”.

Momentan, sunt în clasa a 7-a, așadar nu pot spune cum au fost toate clasele gimnaziale, dar clasele a 5-a și a 6-a m-au învățat lucruri despre care nu auzisem până atunci, iar în acești 2 ani am avut parte de foarte multă distracție, așa cum știu că va fi și în viitor.

De mic am vrut să mă fac inginer IT, dar odată cu creșterea vârstei, visul meu cel mai aprig a fost și încă este să devin o vedeta la Hollywood, un actor renumit. Debutul l-am făcut în grupa mică la grădiniță, când am intrat pe scenă și apoi am plecat fără să pot spune nici un cuvânt. Am primit aplauze furtunoase, probabil pentru mersul meu grațios. Ulterior am reușit să fac față provocărilor și stresului de a vorbi în fața publicului și am câștigat câteva premii în diferite scenete. Daca voi continua așa, să muncesc și să studiez din greu, sigur voi ajunge să pășesc pe covorul roșu.

Destul cu visele mele. Hai să vorbim acum despre hobby-uri. Eu sunt un tip complex și îmi place să am mai multe ocupații. Prima oară, cam prin clasa întâi, am făcut o pasiune pentru Origami. Mi-a plăcut foarte mult cum poți da unei simple foi valoarea de a fi un obiect sau chiar o ființa. După Origami, a urmat desenul. La început, puneam creionul pe hârtie și încercam să desenez un animal, o mașină sau orice altceva. Apoi, am descoperit un nou mod de a îți exprima sentimntele, și anume Graffiti. Mulți spun că Graffiti-ul doar strică pereții sau enervează lumea, dar pentru mine este un mod de a te exprima.

Un hobby pe care îl am chiar și în ziua de azi și de care sunt foarte mândru, este prepararea cafelei, mai exact espresso și latte-art. Mulți cunosc modalitatea de a face espresso cu pastile, dar cafeaua adevărată este făcută în mare parte manual, cu reglaje fine la râșniță și espressor. Cel mai mult îmi place să fac modele în cafea prin turnarea cremei de lapte, așa numitul „latte-art”. Am învățat să fac „rozete” și „inimioare” și acum lucrez intens la „scorpion”. Iubesc și „selfie coffee”, adică imprimarea pozei tale cu coloranți naturali pe un cappuccino sau pe frișca din cafea. Yummy!

Mai am un hobby, puțin asemănător cu prepararea cafelei și acela este gătitul. Însă nu gătesc orice! Fiindcă semăn cu tatăl meu, ador să prepar dulciuri pentru ca apoi să le mănânc. Recent am inventat o nouă rețetă de tort care s-a dovedit a fi delicioasă. Ultimul hobby descoperit,  dar nu cel din urmă, este magia cu cărți. E super-tare să le fac oamenilor trucuri magice, iar aceștia să-mi arate fața de „a fost uimitor”. Acest sentiment este unul senzațional!

Spunând toate acestea, nu pot să zic că viața mea este perfectă, dar pot garanta că e tot ce mi-am dorit vreodată.