Evenimente LTSM

Evenimente Grădinița Mea

CHRISTMAS FAIR

Evenimentul Christmas Fair este unul dedicat atât părinților cât și copiilor și are loc în luna decembrie, în săptămâna dinaintea Crăciunului.
Îngerași din dopuri de plută și bile de lemn, Moș Crăciun din fetru, brăduți, globuri, ornamente din lut, reni din borcane, ghirlande și multe alte obiecte decorative sunt confecționate de către preșcolari și disponibile pentru “vânzare” în cadrul târgului. Banii pe care aceștia îi strâng în ziua evenimentului sunt folosiți de către copii la achiziționarea de cărți în cadrul târgului de carte de limbă engleză, organizat în parteneriat cu editura Usborne.

ZIUA GRĂDINIȚEI

În data de 8 februarie a fiecărui an, Grădinița Mea își aniversează ziua. Tematica acestei zile este reprezentată de organizarea unei petreceri, unde fiecare copil intră în atmosfera specifică și care diferă de la an la an: “Sweet Sixteen”, “The Fairytales’ land”, “21 years in Candy Land”. Momentul de sărbătoare este marcat de invitați speciali care întrețin o atmosferă de sărbătoare prin farmecul jocurilor întreprinse, dar și al momentelor speciale. De asemenea, alături de cei mici, vine și instructorul de dans al grădiniței, care îi antrenează pe cei mici în jocuri muzicale și dansuri vesele.

PUMPKIN PARTY

Pumpkin Party este un eveniment ce are loc la sfârșitul lunii octombrie în Grădinița Mea. Codul de culoare al acestei zile este portocaliu, iar activitățile proiectate și desfășurate sunt variate, printre acestea numărându-se messy plays, arts&crafts, activități senzoriale și activități specifice de dezvoltare a motricității grosiere.

Fiecare grupă desfășoară activități specifice nivelului de vârstă ce au ca scop atât recreerea copiilor și consolidarea relațiilor sociale din cadrul fiecărui grup de preșcolari cât și dezvoltarea psiho-motorie și intelectuală a acestora.

PAJAMA PARTY

Luna noiembrie a fiecărui an școlar este marcată de evenimentul Pajama party în Grădinița Mea. Echipa didactică împreună cu preșcolarii pregătesc petreceri surpriză în pijamale, amenajând spațiile de clasă în mod corespunzător. Podelele sunt împânzite de saltele, perne mari și mici, păturici. Vestimentația copiilor și a educatoarelor este reprezentată de pijamale, accesorizate cu plușul preferat al fiecăruia.

 

CRAZY HAIR DAY

În luna iunie, în Grădinița Mea, se desfășoară ziua tematică ”Crazy Hair Day”. Este o zi dedicată coafurilor, care mai de care mai haioase și neobișnuite. Cei mici vin de acasă cu coafuri ingenioase, realizate de către părinți. În această zi se desfășoară activități artistico-plastice și jocuri senzoriale, unde copiii pictează părul trăsnit, folosindu-se de tehnica suflării cu paiul, confecționează cea mai trăsnită coafură din hârtie, paiete, hârtie pentru brioșe și multe alte materiale și, de asemenea, au ocazia să-și etaleze și să își prezinte coafura la Parada coafurilor. Ziua tematică “Ziua Coafurilor Trăsnite” are ca scop recreerea copiilor și restabilirea bunei lor dispoziții, dar și dezvoltarea imaginatiei creatoare, a sensibilității și a gustului estetic.

MOTHER'S DAY

În prima săptămână a primei luni de primăvară, Grădinița Mea găzduiește evenimentul “Ziua mamei” care se desfășoară în colaborare cu mamele. Cei mici lucrează alături de mame la realizarea unor amintiri speciale – aranjamente florale și cadouri handmade. În fiecare sală de grupă mamele sunt întâmpinate cu un cântecel și un buchet de flori de primăvară. Scopul principal al acestei zile tematice este educarea respectului și cultivarea dragostei pentru părinți. Obiectivele urmărite în această zi sunt dezvoltarea creativităţii și expresivităţii limbajului oral, amplificarea simţului practic și estetic și îmbunătăţirea și dezvoltarea relaţiei mamă-copil.

1 DECEMBRIE

În fiecare an, la sfârșitul lunii noiembrie, în Grădinița Mea se desfășoară ziua tematică „Noi suntem românii”. Este o zi dedicată României, iar cei mici sunt îmbrăcați în costume populare românești, specifice fiecărei regiuni a țării noastre. Sarbătorim aceasta zi prin audiția și interpretarea de cântece patriotice și prin dansuri populare românești. De asemenea, micii meșteșugari confecționează steaguri, păpuși din linguri de lemn și decorează vase din lut sau covorașe. Obiectivele acestui eveniment sunt popularizarea semnificației zilei de 1 decembrie și a tradițiilor specifice sărbătoririi zilei naționale a României, stimularea curiozității pentru simbolurile țării, steagul tricolor și imnul.

GREEN WEEK

În luna aprilie, în Grădinița Mea, se desfășoară săptămâna tematică ”Green Week”. În această săptămână cei mici descoperă importanța celor 3 ”R” – Reduce / Refolosește / Reciclează. Copiii aduc la grădiniță diferite obiecte pe care le pot refolosi: sticlele de plastic sunt transformate în ghivece pentru flori, suporturi pentru creioane, suport de hrană pentru păsări, dopurile de plastic devin flori multicolore, iar din cutiile de lapte sunt realizate căsuțe pentru păsări. Tot în această săptămână copiii ies în parcuri, unde plantează copaci și îngrijesc diferite plante și flori, astfel putând înțelege importanța acestora pentru un aer curat. Scopul principal al acestei săptămâni este apropierea copiilor de natură, prin intermediul unor acțiuni ecologice, în care stimularea şi dezvoltarea creativităţii şi a gândirii creative au un rol principal. Copiii dobândesc cunoştinţe, aptitudini şi motivaţii pentru a acţiona individual şi în echipă la soluţionarea problemelor care ţin de protecţia mediului înconjurător.

ICE-CREAM DAY

În ultima zi din luna mai are loc, la Grădinița Mea, ziua tematică ”Ziua Înghețatei”, prin care sărbătorim Ziua Copilului. Ambele curți ale grădiniței sunt decorate cu jocuri sportive, distractive și muzicale, precum și cu ateliere de creație.

Evenimente Școala Mea

JAM SKATE ON FIRE – SCHOOL YARD SESSION

Descarcă fișierul din dreapta pentru a accesa informații, regulamentul și acordul părintelui pentru participarea elevilor la evenimentul nostru. Atenție! Numărul de locuri este limitat!

DRAMA WEEK

Ajuns la cea de-a noua ediție, Drama Week este un eveniment cultural caritabil marca LTSM destinat elevilor claselor 5-12. 

Elevii implicați în acest eveniment își asumă diverse roluri : actori, regizori, echipă tehnică sau graficieni, în funcție de abilitățile și preferințele personale.

Evenimentul are ca scop dezvoltarea abilităților verbală, nonverbală și paraverbală, dezvoltarea capacităților de cooperare și a abilităților de relaționare socială și dezvoltarea sentimentului de apartenență socială la comunitate. 

TALENT SHOW

Talent Show este un eveniment caritabil marca LTSM ce adună împreună elevi, părinți și profesori atât din cadrul școlii cât și din alte instituții partenere.

Evenimentul este structurat în patru categorii : muzică, dans, dramă și aptitudini speciale (gimnastică ritmică, hula-hoops, mimă, magie etc. 

Evenimentul are ca obiective dezvoltarea unui mediu coeziv, oferind elevilor oportunitatea de a colabora eficient, indiferent de vârstă, dezvoltarea abilităților de comunicare verbală, nonverbală și paraverbală și dezvoltarea unui mediu competitiv care să-i determine pe elevi să-și dorească autoperfecționarea, să creeze relații sociale funcționale și să-i învețe cum să evalueze și să gestioneze o înfrângere. 

CHRISTMAS FAIR

Târgul de Crăciun reprezintă un prilej de a aduna întreaga comunitate LTSM în cadrul unui eveniment caritabil.

Elevii, împreună cu reprezentanții PTA, lucrează pentru a realiza și comercializa produse handmade și delicii culinare, iar sumele strânse sunt donate către cauzele susținute de către comunitate. Întreaga atmosferă de sărbătoare este completată de colinde și momente artistice, susținute de band-ul școlii „Dizzy Band”, trupa de dans a școlii și invitați surpriză. 

CUP OF GOOD HOPE

Turneul de Fotbal ”Cup of Good Hope” organizat de Liceul Teoretic Școala Mea este o competiție sportivă între elevii școlii și ai altor școli partenere, în care scopul este ca elevii să susțină și să contribuie la proiecte caritabile, precum ”Prima mea faptă bună”, aparținând Asociației ”Cutia cu medicamente”.

PING THE PONG

Persoanele pasionate de tenisul de masă se pot destinde într-un campionat interşcolar anual, organizat de Liceul Teoretic Şcoala Mea. Participanţii concursului Ping the Pong pot fi atât elevii şi profesorii şcolii, cât şi ai celor partenere.
Dezvoltarea perspicacităţii, a abilităților de socializare şi a deprinderilor de conduită în timpul jocurilor, viteza de reacţie şi respectarea regulilor sunt obiectivele urmărite şi îndeplinite cu succes pe parcursul celor două ediții Ping the Pong.

ZIUA ȘCOLII

În luna iunie a fiecărui an este sărbătorită aniversarea şcolii, iar pentru acest eveniment sunt organizate activităţi educaţionale non-formale, cu un dress code special.
Printre temele preferate ale elevilor se numără:
“Școala Mea Rocks” – 14 years of Școala Mea (ediția rock din 2017).
“We’ve got Talent – 15 years of Școala Mea” (ediția talent show din 2018).
“Sweet Sixteen – 16 years of Școala Mea” (ediția pop dance ‘60s din 2019).
“Happy Bday Școala Mea – 17 years of Școala Mea”.

1 DECEMBRIE

Ziua Națională a României este marcată în Liceul Teoretic Școala Mea printr-un eveniment dedicat, organizat în parteneriat cu părinții din cadrul PTA LTSM. 

Evenimentul este structurat sub forma unei petreceri cu muzică românească, dansuri populare cu invitați speciali și concursuri, precum: 

– „Iubesc România pentru că…” – concurs de colaje video;

– „Iile moderne” – paradă de modă din costume realizate de către elevi sau ținute accesorizate cu un element din portul popular românesc;

– „România MEA într-o imagine” – concurs foto

– Passport Hunt – concurs Trivia de cultură generală despre istoria României

CHALLENGE DAY

Programul Challenge Day, dedicat claselor pregătitoare, înseamnă întreceri și ștafete sportive în care elevii vor forma echipă cu proprii părinți. Acestea se desfășoară în spațiile destinate activităților sportive din liceu, pe durata a 50-60 min. Dincolo de caracterul recreativ, programul reprezintă o oportunitate de consolidare a relației copil-părinte și un prilej pentru părinți de a-i cunoaște în ipostaze non-formale pe profesorii copilului lui.
Scopul concursului este acela de a crea oportunități de relaționare părinți-copii, de creștere a încrederii reciproce părinți-copii-profesori.

MOTHER'S DAY

De Ziua Mamei, elevii Liceului Teoretic Școala Mea pregătesc cadoul perfect pentru mamele lor. Fie că sunt felicitări video, momente artistice sau proiecte creative, mamele au întotdeauna parte de surprize emoționante din partea copiilor. Elevii din clasele pregătitoare pregătesc și o serbare, iar mamele sunt invitate să participe la eveniment.

HALLOWEEN PARTY

Liceul Teoretic Şcoala Mea marchează sărbătoarea internaţională prin activităţi ce pun accentul pe colaborare şi renunţând la aspectul înfricoşător. Orele de curs se desfăşoară într-un mod diferit prin realizarea de ştafete, întreceri şi situaţii imaginare care să aducă un plus de joacă şi culoare acestei zile.

DRAGOBETE

Elevii LTSM sunt încurajați să realizeze scrisori cu mesaje de apreciere, dragoste, simpatie sau admirație către colegi, profesori sau personalul auxiliar și să le introducă în cutia poștală a școlii. Scrisorile sunt distribuite către destinatari de echipa de “cupidoni”, compusă din elevi de liceu.
Obiectivul activității este de popularizare și însușire a semnificației zilei de “Dragobete”, corespondentă a “Zilei îndrăgostiților”.

EAT HEALTHY, STAY HEALTHY!

Organizarea acestui eveniment în data de 16 octombrie are ca principal obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos și de minimizare a risipei alimentelor. Acest obiectiv s-a concretizat prin realizarea unui calendar săptămânal individual, care să înregistreze alimentele din frigider rămase neconsumate la finalul unei zile, întâlnirea elevilor și a părinților cu medici nutriționiști și o activitate de donare a fructelor și legumelor preferate neconsumate din frigiderul personal (pe baza calendarului săptămânal individual) către adăposturi de animale și centre de copii defavorizați.

ZIUA ANTI-BULLYING

Anual, in data de 28 februarie celebram Anti-Bullying Day la LTSM. În cadrul acestei zile realizăm activități sugestive prin care elevii și profesorii marcheaza aspectele pozitive ale relației lor și spun impreuna “DA!” nonviolenței. Printre ele enumeram: “Anti-Bullying poster” – posterul cu complimente pe care il lipesc pe usa clasei, “The Compliments Project” – schimburi de post it-uri apreciative intre colegi sau ”Take a stand, lend a hand” – bannerul cu amprente colective care să amintească tuturor să nu rămână indiferenți la orice formă de bullying. Dress code-ul zilei: pink t-shirt.

SPRING FAIR
Spring Fair reprezintă un prilej de a aduna întreaga comunitate LTSM în cadrul unui eveniment caritabil.
Elevii de la nivelul de învățământ primar, împreuna cu părințpp lor și elevii de liceu, contribuie la realizarea și comercializarea de produse handmade, decorațiuni și delicii culinare cu specific de primăvară sau Paște. Sumele strânse sunt donate către cauzele susținute de către comunitatea noastră. Întreaga atmosferă de sărbătoare este completată de momente artistice ale elevilor din clasele primare, ateliere sportive și centre de activități distractive.

 

Prima ediție a acestui eveniment a avut scopul de a sprijini refugiații din Ucraina prin intermediul asociațiilor “Șansa Ta” si “Dragoste Desculță” si s-a bucurat de participarea unor copii refugiați ce se află sub aripa Asociației “Nightingales”.

SĂPTĂMÂNA ALTFEL
Săptămâna Altfel este un proiect anual a cărui tematică impune activitățile, materialele utilizate, decorurile, evenimentele si dress-code-ul adoptat de elevi în această săptămână. Scopul acestei săptămâni este de a desfășura cât mai multe activități, diferite de programul obișnuit al școlii, într-un program care să îi transpună pe elevi în personaje de poveste, în epoci diferite sau să adopte comportamente ce implică responsabilitate socială, totul susținut în afara spațiului școlii sau în aer liber.
Printre temele ultimilor ani amintim Alice in Wonderland, 5 Days around the world, History Mistery Week, Pinocchio Week, Fantastic Worlds, Green Week.