Proiecte
Proiecte
Programul eTwinning derulat în cadrul LTSM are ca obiectiv dezvoltarea valorilor conținute în Principiul Celor 5 I, și anume: INTEGRITATE – prin educarea respectării valorilor comunității-, INTERNAȚIONALISM – prin promovarea dialogului intercultural, INDIVIDUALITATE- prin suportul oferit fiecărui elev pentru a aduce o notă personală proiectelor, IDENTITATE și INOVAȚIE – prin maniera de abordare și dezvoltare a temelor.
2017 – 2018 – „Slow down, you eat too fast!” – Healthy Lifestyle
2018 – 2019 – „Moonlit Avenues” – Short Story Anthology
2019 – 2020 – „Backpack. Ready. Go.” – Around the school in 80 days
2020 – 2021 – „Paper Miracles” – The art of origami
2021 – 2022 – „Autumn in My Country” – a project about traditions, nature and poems
2022 – 2023: LTSM a devenit membră eTwinning School pe perioadă nedeterminată din anul 2021 ca recunoaștere pentru implicarea în proiecte educaționale internaționale din cadrul comunității. Tematica proiectului realizat de elevii ciclurilor gimnazial și liceal din acest an școlar s-a numit „School Magazine” și a avut la bază subiecte de interes bazate pe secolul XXI precum stilul de viață, siguranța locului în care trăim, patrimoniul natural, viața socială și antreprenoriatul. În fiecare lună, elevii au prezentat profesorului coordonator câte un raport al activității, la finalul anului urmând să se publice varianta finală a revistei. Responsabilul eTwinning ciclului primar, Pătru Gabriela a propus noi proiecte, aprobate ulterior (Womens Day, Other Spring Tradition și National Sports Arround the World) și este membru în două dintre proiectele platformei.
2023-2024 Tematica proiectului realizat de elevii ciclurilor gimnazial și liceal din acest an școlar s-a numit „Story Writing Swap” și a implicat schimbul de povești între comunitățile eTwinning: fiecare colectiv a scris jumătate dintr-o poveste, iar apoi a făcut schimb cu altă comunitate pentru ca povestea să fie continuată și finalizată de către aceasta. Elevii ciclului primar au desfășurat întâlniri online cu membrii eTwinnging în cadrul cărora au discutat despre tradiții și obiceiuri specifice tării din care fac parte, iar tema s-a numit „Xmas cards exchange”. În plus, elevii au confecționat felicitări pe care le-au trimis ulterior în țările partenere prin Poșta Română, iar copiii noștri le-au citit cu entuziasm pe cele destinate lor.
Intrat în cel de-al cincilea an de transmisiuni, proiectul RadioMea reprezintă evoluția firească a clubului de Public Speaking la care elevii LTSM participă și își propune dezvoltarea abilităților de comunicare orală și a tehnicilor de menținere a atenției publicului. Transmisiunile postului RadioMea includ atât momente de interacțiune cu publicul, dar și cu invitați speciali, cât și buletine informative: recenzii de filme, poezii sau știri fascinante și de actualitate.
Radio Romania Interview Long
Radio Romania Interview Short
News
World
Gaming
Literature
Public Speaking
Reviews
Liceul Teoretic Școala Mea se află la a șaptea participare în cadrul concursului-festival de limbă engleză Wordfest, desfășurat sub formă de spectacol împărțit în șase categorii: interpretare de grup, interpretare individuală, improvizație, poezie, povestire și discurs persuasiv.
Obiectivele principale al acestui concurs sunt acelea de a crea un cadru-suport susținut pentru evaluarea și îmbunătățirea creativității elevilor în ceea ce privește performanța artistică, și de a încuraja interacțiunea socială între elevi din diferite școli internaționale.
Liceul Teoretic Școala Mea extinde curriculumul național prin Global Living Programme – creat pentru a asigura o mai bună înțelegere și asimilare a noțiunilor teoretice predate copiilor. Din acest program fac parte:
Elevii Liceului Teoretic Școala Mea sunt distribuiți în trei case diferite, individualizate de către aceștia prin nume, emblemă și atribute specifice, și anume: HOOVENDASH – the strong and loyal, RUMBLESNAP – the extraordinary and creative și WIZENNWING – the intelligent and clever.
Obiectivele acestui program dezvoltat în cadrul LTSM sunt:
- crearea unei identități sociale prin dezvoltarea sentimentului de apartenență la comunitate
- dezvoltarea unui mediu coeziv, oferind elevilor oportunitatea de a colabora eficient indiferent de vârstă
- dezvoltarea unui mediu competitiv care îi determină pe elevi să-și dorească autoperfecționarea, să creeze relații sociale funcționale și să-i învețe cum să evalueze și să gestioneze o înfrângere
„My Parent, My Hero” este un program organizat de către Liceul Teoretic Școala Mea în colaborare cu PTA LTSM (Parent-Teacher Association) ce are ca principale obiective: consolidarea relației școală-familie, dezvoltarea sentimentului de apartenență la comunitate și creșterea stimei de sine a copiilor prin valorizarea și prezentarea părintelui ca model de reușită personală/profesională în fața colegilor.
Programul de orientare profesională Future Jobs Experiences, organizat de LTSM în parteneriat cu universități europene de renume și consultanți în carieră, reprezintă o extindere valoroasă a eforturilor de orientare profesională desfășurate de consilierii LTSM.
Acest program le oferă elevilor de liceu oportunități unice. Include sesiuni de întrebări și răspunsuri cu reprezentanți ai universităților de top, profesioniști din diverse domenii și experți în educație și orientare profesională. În plus, elevii pot participa la ateliere practice din domenii precum medicina, cinematografia, mass-media sau imprimarea 3D, ținute în școala noastră.
Programul de mentorat „The Teacher Next 2U” se adresează elevilor din cele trei nivele de
studiu: primar, gimnaziu și liceu, având ca principale obiective reactualizarea și consolidarea
cunoștințelor de limba și literatura română, matematică, limba engleză, PSHE și de dezvoltare a abilităților de comunicare verbală, non-verbală și paraverbală și a tehnicilor de menținere a atenției publicului.
NIMIC NU SE PIERDE, TOTUL SE TRANSFORMĂ, un proiect și, totodată, motto-ul unui proces continuu de responsabilizare socială, care îi implică pe elevi în reciclarea selectivă. Fie că sunt baterii, hârtie, plastic sau alte tipuri de deșeuri, elevii au la dispoziție în spațiul scolii recipiente speciale de colectare, unde pot distribui aceste materiale. Și, pentru ca miza să fie într-adevăr de folos pentru natură și societate, periodic, elevii participă la campanii fulger de colectare, iar clasele câștigătoare sunt recompensate cu obiecte nature-friendly sau acțiuni de plantare de copaci.
De asemenea, elevii din ciclul primar învață despre importanța ecologiei în viața noastră cu ajutorul unei noi lecții – cum se obține compostul din resturile alimentare. Cu sprijinul unui părinte LTSM, școala are un aparat „magic”, poreclit BOB. În fiecare săptămână copiii sunt responsabili de hrănirea lui BOB, după masa de prânz, iar pe parcurs vor utiliza materialul obținut în cadrul altor proiecte.